Komentované zprávy bank:
Moneta vydělává a ČS je štědrá


27. 06. 2018  00:24     Miroslav Zeman     komentáře (0)

KOMENTOVANÉ TISKOVÉ ZPRÁVY Z BANK: O čem nás naše banky informují? A jak moc jsou jejich tiskové zprávy zajímavé? Podíváme se na ně trochu veselýma a trochu kritickýma očima. ČTĚTE DÁLE!

Komentované zprávy bank: Moneta vydělává a ČS je štědrá




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí. Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu GEEN Vstřícná banka.

Tento týden jsme vybrali následující zprávy, které banky vydaly v předchozím čtvrtletí. Čtěte!

Více než 90 tisíc klientů České spořitelny se zapojilo do kampaně Máme si co dát. Rozdělili neziskovkám půl milionu korun

Svým klientům jsme letos posílali dobročinné novoročenky - dali jsme jim vědět, že mohou svým hlasem ovlivnit, jak rozdělíme půl milionu korun mezi šest neziskových organizací, s nimiž dlouhodobě spolupracujeme. Kampaň si zobrazilo více než milion lidí a 93 063 jich hlasovalo.

Organizace působí v různých oblastech pomoci a v různých částech republiky. Největší podporu nadělili naši klienti Mobilnímu hospicu Ondrášek, který tak na svou činnost získal téměř 160 tis. korun. Mezi organizacemi nechybělo ani Sdružení Neratov, které je aktuální tváří naší kampaně "Když ve vás někdo věří, dokážete víc". Naši klienti mohou nejen této šestici organizací přispívat i nadále, a to prostřednictvím naší mobilní dárcovské aplikace Melinda.

Za každou pomoc potřebným a jakkoliv postiženým lidem jsme rádi. ČS v tomto případě dala na stůl 500 tisíc korun a své klienty zmocnila k tomu, aby tyto peníze svým hlasováním rozdělila mezi konkrétní projekty, které se jim zdají nejvíce potřebné. Je to výborný nápad, jak zapojit lidi do pomoci potřebným. Nejedná se o nic převratného. Podobné projekty známe třeba i z Tesca, kde házíte žetony do skleněných trubek. I zde ale můžeme rýpnout, zda je 500 tisíc na dobročinné účely ze strany jedné z největších bank se ziskem přesahujícím dlouhodobě 10 miliard korun opravdu dost. Jasně, jsou tu i další projekty, ale přeci jen budeme rádi za větší štědrost.

Česká spořitelna

Komerční banka: Chytré oznámení o neprovedeném inkasu

V prosinci minulého roku jsme v Komerční bance spustili tzv. Chytré inkaso, jehož součástí jsou i emailové, sms a tzv. PUSH oznámení neboli notifikace. Chceme vám co nejvíce zjednodušit používání inkas a s tím souvisí i informování o neprovedeném inkasu typicky kvůli nedostatku prostředků na vašem účtu, kvůli nízkému limitu povolení inkasa, nebo kvůli vypršení platnosti povolení inkasa.

Chytré oznámení o neprovedeném inkasu si tak nějak dokážeme představit. Prostě nám jen dá banka vědět, že inkaso neproběhlo. Super. Mnohem více by mně ale zajímalo, jak by vypadalo hloupé oznámení o neprovedeném inkasu. To by asi nakonec oznámení vůbec nedorazilo, nebo bych se o něm nedozvěděl..nevím. Asi by bylo dobré říci, jaký je rozdíl mezi chytrým a hloupým oznámením o neprovedeném inkasu. Ale nyní vážně. Banka si chytrost oznámení představuje především v tom, že vám o neprovedení inkasa přijde sms, nebo mailová zpráva. No, asi je to skvělé.

Komerční banka

Výsledky skupiny MONETA za rok 2017: MONETA dosáhla zisku ve výši 3,9 miliardy Kč a vedení společnosti plánuje navrhnout dividendu za rok 2017 ve výši 4,1 miliardy Kč

MONETA Money Bank, přední banka ve spotřebitelském financování na českém trhu, která roste také v segmentu úvěrování malých a středních firem, oznamuje za rok 2017 konsolidovaný čistý zisk ve výši 3,9 miliardy Kč a návratnost hmotného kapitálu (RoTE) na úrovni 16 %, což představuje impozantní výkon. Management plánuje navrhnout akcionářům ke schválení výplatu dividendy za rok 2017 ve výši 4,1 miliardy Kč.

Moneta se také pochlubila svými ekonomickými výsledky. A jak to tedy za rok 2017 dopadlo? Banka měla čistý zisk 3,9 miliardy korun. Fajn. Na rozdíl od další velkých bank, alespoň část dividendy zůstane v České republice, protože banka nemá jednoho zahraničního dominantního vlastníka, který by celý zisk jednoduše a jednorázově vyvezl za hranice. Akcie banky se rozprodávaly přes burzu a tak jsou vlastníky banky i mnohé subjekty z České republiky, což je dobře. Přejeme tedy bance ať jí zisk i dále roste.

moneta-money-bank-logo

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ KOMENTÁŘE TISKOVÝCH ZPRÁV BANK NALEZNETE ZDE!

Maskot palec dolů



Komentované zprávy bank: Moneta vydělává a ČS je štědrá

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více