Komentované zprávy bank:
KB podporuje neslyšící a ČSOB chrání před hrozbami


18. 07. 2018  00:01     Miroslav Zeman     komentáře (0)

KOMENTOVANÉ TISKOVÉ ZPRÁVY Z BANK: O čem nás naše banky informují? A jak moc jsou jejich tiskové zprávy zajímavé? Podíváme se na ně trochu veselýma a trochu kritickýma očima. ČTĚTE DÁLE!

Komentované zprávy bank: KB podporuje neslyšící a ČSOB chrání před hrozbami




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí. Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu GEEN Vstřícná banka.

Tento týden jsme vybrali následující zprávy, které banky vydaly v předchozím čtvrtletí. Čtěte!

Komerční banka rozšiřuje svoji podporu klientům s poruchou sluchu

Komerční banka (KB) výrazně rozšiřuje počet poboček, které zlepšují přístup ke sluchově postiženým klientům. Na více než 60 nejvýznamnějších pobočkách je nyní k dispozici bezplatná služba eScribe. Jednání mezi klientem a bankovním poradcem je v on-line režimu převáděno do písemné formy. Neslyšící klient bude moci nyní pohodlně a samostatně komunikovat se svým poradcem. Službu zajišťuje ve spolupráci se sociální firmou Transkript online, která je úspěšným zaměstnavatelem nevidomých rychlopísařů.

Skvělá zpráva pro osoby se zdravotním postižením, v tomto případě s postižením sluchovým. Jakoukoliv podporu OZP ze strany bank upřímně vítáme. Jedná se navíc o skvělý nápad jak mohou neslyšící velmi pohodlně jednat se svým bankéřem a projednávat s ním i poměrně náročné finanční záležitosti. Tato inovace určitě bance pomůže v hodnocení bank z pohledu osob se zdravotním postižením Vstřícná banka – Handicap Friendly.

KB

ČSOB: Nové kybernetické hrozby Meltdown a Spectre

V poslední době bylo možné na internetu zaznamenat nové kybernetické hrozby Meltdown a Spectre. Celosvětově je v ohrožení drtivá většina osobních počítačů, mobilních telefonů a dalších chytrých zařízení. Útočníci mohou využít nedostatečného zabezpečení systému a získat tak přístup k citlivým informacím, například heslům.

Je dobře, že banka o takovémto nebezpečí sama informuje. Internetové hrozby skutečně představují veliké riziko v oblasti bankovnictví. Věc má dvě roviny. První je nízká informovanost klientů a jejich nebezpečné chování, kdy si nehlídají hesla, klikají na neznámé odkazy a celkově se chovají často velmi neodpovědně. Druhou rovinou je povinnost bank co nejvíce zabezpečit účty klientů a neustále zdokonalovat bezpečnostní prvky. Věřme, že banky do bezpečnosti svých klientů budou investovat stále více.

ČSOB

Za rok 2017 dosáhl konsolidovaný čistý zisk České spořitelny výše 14,6 mld. Kč

Česká spořitelna vykázala k 31. prosinci 2017 neauditovaný konsolidovaný čistý zisk počítaný podle mezinárodních standardů pro finanční výkaznictví (IFRS) ve výši 14,6 mld. Kč. Čistý zisk za rok 2016 činil díky jednorázovému příjmu z prodeje podílu ve Visa Europe 15,5 mld. Kč. Z tohoto důvodu se čistý zisk v meziročním porovnání snížil o 5,5 %. Stále však pokračuje výrazný růst klientských úvěrů; bez vlivu reverzních repo operací se jejich hrubý objem v roce 2017 zvýšil o 9,2 %, přičemž reportovaný růst dosáhl 9,8 %.

Zisk České spořitelny za rok 2017 byl opět skvělý, i když se proti předchozímu roku mírně snížil a nyní ho už nevylepšuje jednorázový příjem z prodeje podílu v kartové asociaci. Česká spořitelna si tak stojí na svém. Už tradičně ale nemáme chuť ziskovost bank chválit, protože tuzemský klient z toho reálně nic nemá. Naopak je jakýkoliv zisk bank zdrojem pro vyvedení zisku z České republiky a vylepšení bilance jejich zahraničních vlastníků. Minimum zisku tak směřuje zpět do tuzemska v podobě investic či zvýhodnění produktů pro tuzemské klienty. A změna na obzoru rozhodně není.

 

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ KOMENTÁŘE TISKOVÝCH ZPRÁV BANK NALEZNETE ZDE!

Maskot palec dolů



Komentované zprávy bank: KB podporuje neslyšící a ČSOB chrání před hrozbami

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více