Komentované zprávy bank:
Fio banka má 80 a Air Bank platí začátečníky


01. 08. 2018  00:24     Miroslav Zeman     komentáře (0)

KOMENTOVANÉ TISKOVÉ ZPRÁVY Z BANK: O čem nás naše banky informují? A jak moc jsou jejich tiskové zprávy zajímavé? Podíváme se na ně trochu veselýma a trochu kritickýma očima. ČTĚTE DÁLE!

Komentované zprávy bank: Fio banka má 80 a Air Bank platí začátečníky




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí. Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu Vstřícná banka.

Tento týden jsme vybrali následující zprávy, které banky vydaly v předchozím čtvrtletí. Čtěte!

Fio banka otevřela svou 80. pobočku v Praze na Žižkově

Česká Fio banka nabízí své služby už na 80 místech po celé České republice. Nejnovější pobočku otevřela na pražském Žižkově. Klientům nabídne bankovní a investiční služby i prodlouženou dobu pokladní přepážky. Fio banka otevřela v Litoměřicích novou pobočku s bankomatem

Fio banka stále roste a stále rozšiřuje svou dostupnost pro své klienty. Fio tak už nemůžeme nazývat internetovou, nebo klasickou nízkonákladovou bankou. Rozsah a počet poboček se tak už vyrovná mnoha větším tradičním a starším bankám. Současně s pobočkovou sítí přitom Fio rozšiřuje i svou bankomatovou síť. Fio banku tak klienti najdou v zásadě ve všech okresním a větších městech.

Fio banka

Air Bank: Placení mobilem pro začátečníky

Když jsme nedávno oznámili, že už se pouštíme do testování plateb mobilem, někteří z vás se nám ozvali, že vůbec netuší, jak to bude fungovat. Pro ně jsme připravili stručný návod.

Placení mobilem je stále populárnější způsob placení, které už většina bank nabízí. Mezi těmito bankami je i Air Bank, která je velmi inovativní bankou. Výhodou placení mobilem je, že nemusíte nosit sebou kartu, ale stačí pouze mobilní telefon, který nosí většina lidí vždy při sobě. Placení mobilem je navíc stejně bezpečné, jako v případě placení platební kartou. Air Bank proto připravila pro své klienty přehledný návod jak novinku používat, což je velmi vstřícný a proklientský přístup.

Air Bank

Equa bank zrychluje převod bezhotovostních plateb

Equa bank nově nabízí zrychlený převod peněz do jiné banky s připsáním na účet ještě ten samý den. Pokud klient zadá tuzemskou platbu v korunách do 10:30 hodin, příjemce ji obdrží tentýž den. Tento převod je v rámci internetového a mobilního bankovnictví zdarma.

Toto je velmi dobrá zprávě. Jako úplně první se příležitosti zrychlit platby pro své klienty chopily právě nízkonákladové banky. A Equa Bank nezůstala stranou. Equa tak garantuje, že pokud klient zadá platbu na účet u cizí banky do půl jedenácté, připíše se tato částka na účet u jiné banky ještě týž den. Pokud klient uhradí až odpoledne, připíše se daná platba na účet u jiné banky druhý den ráno. Skutečně potřebná inovace za kterou banku chválíme.

Equa Bank

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ KOMENTÁŘE TISKOVÝCH ZPRÁV BANK NALEZNETE ZDE!

Maskot palec dolů



Komentované zprávy bank: Fio banka má 80 a Air Bank platí začátečníky

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více