Komentované zprávy bank:
Equa rejžuje a Fio si hraje se studenty


03. 08. 2018  00:30     Miroslav Zeman     komentáře (0)

KOMENTOVANÉ TISKOVÉ ZPRÁVY Z BANK: O čem nás naše banky informují? A jak moc jsou jejich tiskové zprávy zajímavé? Podíváme se na ně trochu veselýma a trochu kritickýma očima. ČTĚTE DÁLE!

Komentované zprávy bank: Equa rejžuje a Fio si hraje se studenty




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí. Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu Vstřícná banka.

Tento týden jsme vybrali následující zprávy, které banky vydaly v předchozím čtvrtletí. Čtěte!

Equa bank zdvojnásobila zisk

Rok 2017 byl nejúspěšnějším rokem v historii Equa bank. Zisk Equa bank se meziročně více než zdvojnásobil a činil 232 milionů korun. Banka rostla dvou až trojciferným tempem ve všech oblastech svého podnikání. Počet klientů překročil hranici 300 tisíc a bilanční suma přesáhla 50 miliard korun. Banka očekává pokračování růstu i v roce 2018.

Equa Bank stejně jako ostatní nové banky dlouhodobě dokazují, že banky s nízkými či nulovými poplatky mohou dosahovat zisku, zejména ze standardních bankovních služeb, jako jsou úvěry a další služby. Za rok 2017 tak banka dosáhla zisk 232 milionu korun. Jedná se o dvojnásobně vyšší zisk než rok předtím. Počet klientů dosáhl 300 tisíc, tedy poloviny toho co už dosáhla konkurenční Air Bank.

Equa Bank

Air Bank: Nikdy nevyplňujte na výzvy z mailu své přístupové údaje

Každý rok se objeví nějaký nový pokus, kterým se internetoví útočníci pokouší vylákat z vás přístupové údaje k vašim bankovním účtům.

Jako jiné banky se i Air Bank věnuje varování svým klientům před pokusy o napadení jejich účtu. Nejčastěji se tak děje prostřednictvím vylákání přístupových údajů k bankovním účtům. Právě tímto způsobem dochází k největšímu počtu zneužití či vykradení účtu. Za velkou část těchto podvodů a způsobených škod si však klienti mohou sami tím, že nedodržují bezpečností pravidla a často sami přístupové údaje podvodníkům prostřednictvím internetu vydají.

Air Bank

Studentbroker - investování jako hra pro studenty

Na českých a slovenských vysokých školách byl zahájen další semestr projektu Studentbroker, který hravou formou učí studenty obchodovat na burzách. Ti tak mají možnost uplatnit své znalosti v praxi a dokonce vyhrát některou z věcných cen, které věnovala Fio banka, pořadatel projektu.

Vzdělávání studentů a žáků je skutečnou doménou Fio banky. A to zejména pokud se jedná o investování a investice. Fio banka vyvinula pro tento účel skutečně velmi efektivní a zábavní systém, kde se studenti v duchu škola hrou učí investovat a připravují se tak na svůj budoucí život a zvyšují si i svou finanční gramotnost. I tato snaha a činnost banky je velmi silně oceňována. Je to totiž skvělá příprava na praxi a budoucnost studentů.

Fio banka

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ KOMENTÁŘE TISKOVÝCH ZPRÁV BANK NALEZNETE ZDE!

Maskot palec dolů



Komentované zprávy bank: Equa rejžuje a Fio si hraje se studenty

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více