Komentované zprávy bank:
KB je moje banka a ČS s realitami


12. 09. 2018  00:25     Miroslav Zeman     komentáře (0)

KOMENTOVANÉ TISKOVÉ ZPRÁVY Z BANK: O čem nás naše banky informují? A jak moc jsou jejich tiskové zprávy zajímavé? Podíváme se na ně trochu veselýma a trochu kritickýma očima. ČTĚTE DÁLE!

Komentované zprávy bank: KB je moje banka a ČS s realitami




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí. Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu Vstřícná banka.

Tento týden jsme vybrali následující zprávy, které banky vydaly v předchozím čtvrtletí. Čtěte!

Vylepšená aplikace MojeBanka

Velké zjednodušení se bude týkat hned úvodní obrazovky aplikace. Nové produktové kartičky se budou řadit pod sebe a uvidíte tak mnohem více svých produktů již po přihlášení bez nutnosti posunu na stávajícím pásu produktů. Současně jsme zdůraznili důležité informace a tlačítka, abyste se mohli ihned snadno zorientovat ve vašem aktuálním stavu financí.

Ne každé tzv. vylepšení či modernizace aplikace či stránek vede směrem ke zlepšení. V některých případech hraje také roli zvyk lidí používat původní rozhraní a na nové si zvykat nechtějí. Osobně mohu říci, že skládání boxíků pod sebe v aplikaci mi až tak moc nevyhovuje. Namísto posunování vodorovně po produktech nyní zase musíte rolovat směrem dolů a podnikatelský účet dokonce musíte rozkliknout. To je spíše takový první dojem z používání inovované aplikace. Jinak ovládání podobné, ale původní rozhraní a vzhled se mi líbily více.

KB

ČS nemovitostní fond kupuje industriální park Dubnica na Slovensku

ČS nemovitostní fond, který obhospodařuje REICO investiční společnost České spořitelny, a.s., kupuje industriální park v okolí města Dubnica nad Váhom na Slovensku. Hodnota nové akvizice fondu činí přibližně 990 mil. Kč (38,9 mil. EUR).

Po nedávném prodeji kancelářské budovy Táborská 31 v Praze 4 touto akvizicí ČS nemovitostní fond opět rozšířil své portfolio na 13 budov a výrazně tak prohloubil zejména svou sektorovou diverzifikaci. Celková tržní hodnota vlastněných nemovitostí nyní přesahuje 20,5 mld. Kč. Do fondu investovalo k 31. lednu 2018 přes 64 tisíc podílníků a jeho výnos za posledních 5 let byl 2,88 % ročně (k 22.únoru 2018).

Co lze najít v podobně laděné zprávě? Pro většinu klientů nic neříkající informace. Na druhou stranu se jedná o určitý náznak další investice tuzemského subjektu v zahraničí. Není už tak běžné, že investice či nákup majetku směřuje ze zahraničí do ČR, ale stále více se také investuje v zahraničí. To je také budoucí zdroj přílivu divident ze zahraničí do ČR. Dosud bohužel putuje více jak 250 miliard korun ročně spíše ven z České republiky.

Česká spořitelna nová

Sberbank CZ zvyšuje úroky termínovaných vkladů

Od 30. března zvyšuje Sberbank CZ úrokové sazby korunových termínovaných vkladů. Banka klientům zvýhodní sazby až o 0,30 % ročně. Vklady budou nově úročeny u roční fixace sazbou 0,60 %, u dvouleté 0,80 % a u tříleté 1,10 % ročně. Sberbank CZ tak opět potvrzuje pozici banky, která dlouhodobě poskytuje jedno z nejvyšších úročení vkladů.

I díky očekávaným zvýšením úroků ze strany České národní banky si může Sberbank dovolit zvyšovat úrokové sazby u termínovaných vkladů a spořících účtů. Její úrokové sazby tak vedle družstevních záložen patří k těm nejvyšším. Právě v tomto segmentu patří Sberbank mezi nejlepší banky na tuzemském trhu. Takže pokud chcete slušné zhodnocení prostředků, můžete zkusit právě termínované vkladu u Sberbank.

Sberbank CZ - 2D logo - horz

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ KOMENTÁŘE TISKOVÝCH ZPRÁV BANK NALEZNETE ZDE!

Maskot palec dolů



Komentované zprávy bank: KB je moje banka a ČS s realitami

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více