Komentované zprávy bank:
Bankujte a vyhrajte s Air bank, Equa bank úročí spořící účet 1 % p. a.


05. 11. 2018  00:19     Miroslav Zeman     komentáře (0)

KOMENTOVANÉ TISKOVÉ ZPRÁVY Z BANK: O čem nás naše banky informují? A jak moc jsou jejich tiskové zprávy zajímavé? Podíváme se na ně trochu veselýma a trochu kritickýma očima. ČTĚTE DÁLE!

Komentované zprávy bank: Bankujte a vyhrajte s Air bank, Equa bank úročí spořící účet 1 % p. a.




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí.

Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu Vstřícná banka.

Tento týden jsme vybrali následující zprávy, které banky vydaly v předchozím čtvrtletí. Čtěte!


 čs Konsolidovaný čistý zisk České spořitelny za 1. pololetí 2018 vzrostl v porovnání s loňským pololetím o 2,6 % na 7,9 mld. Kč

Česká spořitelna vykázala k 30. červnu 2018 neauditovaný konsolidovaný čistý zisk počítaný podle mezinárodních standardů pro finanční výkaznictví (IFRS) ve výši 7,9 mld. Kč. Čistý zisk za 1. pololetí 2017 činil 7,7 mld. Kč. V meziročním porovnání se tak čistý zisk zvýšil o 2,6 %. Rovněž provozní zisk zaznamenal díky silnému růstu úvěrových obchodů navýšení o 0,9 % na 9,5 mld. Kč.

Česká spořitelna může slavit. Zisk se jí tak zvýšil o necelá tři procenta. Docela dobrý výsledek na tak velkou banku. Zatímco banka a její akcionář může slavit, klient toho ke slavení až zase tolik nemá. Jeho těžce vydělané peníze, které zaplatil za různé služby a poplatky bance odplynou do zahraničí, kde bude vylepšovat bilanci zahraničním bankám. Zpět do banky se toho bohužel až tolik neinvestuje.


 equa bank Equa bank zvyšuje úročení spořicího účtu HIT na 1 % p.a.

Od 20. srpna 2018 zvyšuje Equa bank bonusový úrok u spořicího účtu HIT z nynějších 0,6 % p.a. na 0,8 % p.a. Se standardní úrokovou sazbou (0,2 %) tak mohou být vklady na tomto účtu zhodnoceny až 1 % p.a. Od počátku září navíc banka upravuje podmínky pro získání této bonusové sazby. Nově bude stačit v daném měsíci třikrát zaplatit kartou Equa bank.

A je to růst úrokových sazeb u spořících a termínovaných účtů. A to až na 1 procento. Ač se nejedná o nějaký zázračný nárůst, stále se jedná o jeden z nejlepších úroků na trhu. I tak malá banka jakou je Equa Bank dokáže nabízet vysoce konkurenční produkty a překonat i tradiční a mnohem větší banky.


 air bank Bankujte s námi přes mobil a vyhrajte zájezd nebo poukaz na zážitky

Když jsme nedávno překonali hranici 300 tisíc uživatelů mobilní aplikace My Air, řekli jsme si, že to s vámi chceme nějak oslavit. A tak je tu soutěž Léto s apkou, díky které můžete za obyčejné mobilní bankování skončit třeba v Londýně nebo na letu balónem.

Polovina klientů Air Bank jede na My Air a vznášejí se v oblacích. Air Bank tak chce se svými klienty oslavovat. Oslavou se rozumí odměna pro pár vyvolených klientů. Stejně jako ve sportce tak někteří klienti vyhrají a ostatní to už jen oslaví. Toho nadšení ale asi moc nebude.


KOMENTÁŘE TISKOVÝCH ZPRÁV BANK NALEZNETE ZDE!  thmb-200-200-406127b7872b28b57abe0f49aa6670f9

 


 



Komentované zprávy bank: Bankujte a vyhrajte s Air bank, Equa bank úročí spořící účet 1 % p. a.

Diskutovat (0)