Komentované zprávy bank:
Dnešní mládež se práce nebojí, na brigády chodí častěji než jejich rodiče


12. 11. 2018  00:31     Miroslav Zeman     komentáře (0)

KOMENTOVANÉ TISKOVÉ ZPRÁVY Z BANK: O čem nás naše banky informují? A jak moc jsou jejich tiskové zprávy zajímavé? Podíváme se na ně trochu veselýma a trochu kritickýma očima. ČTĚTE DÁLE!

Komentované zprávy bank: Dnešní mládež se práce nebojí, na brigády chodí častěji než jejich rodiče




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí.

Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu Vstřícná banka.

Tento týden jsme vybrali následující zprávy, které banky vydaly v předchozím čtvrtletí. Čtěte!


 fio Fio banka zvyšuje úrokové sazby o 0,1 %

Nárůstem úrokové sazby o 0,1 % pro spořicí účty i termínované vklady reaguje česká Fio banka na rostoucí úrokové sazby na trhu. V případě spořicího účtu Fio konto tak nabízí svým klientům možnost vyššího úroku při zachování okamžité dostupnosti ulože...

Jedná se o očekávaný krok. S rostoucími úrokovými sazbami ČNB se zvyšuje i úročení spořících a termínovaných účtů, ale jen velmi pozvolně a pro klienty takřka nevýznamně. Naopak úroky u hypoték rostou výrazně více. I za asistence zvyšujících se úrokových sazeb, nemají banky stále o kumulování hotovosti zájem, protože pro hotovost nemají dostatečné využití a nedokáží takto velký objem efektivně využít.


 equa bank Dnešní mládež se práce nebojí, na brigády chodí častěji než jejich rodiče

Dnešní studenti si na rozdíl o generace svých rodičů přivydělávají mnohem častěji. Při studiu dnes pracuje 9 z 10  mladých, zatímco v generaci jejich rodičů to bylo jen 7 z 10. Nejčastěji mají dnešní studenti brigády v průběhu celého roku (téměř polovina dotazovaných). Téměř pětina mladých, především středoškoláků, ale i žáků posledního ročníku ZŠ, si přivydělává pouze o letních prázdninách.  Na rozdíl od svých rodičů také současní studenti více myslí na „zadní kolečka“. Tři z pěti (60 %) si vydělané finance šetří. Generace rodičů si peníze z letních brigád šetřila jen ve 14 %. Vyplynulo to z letního průzkumu Equa bank.

Ale ale, co je toto za nesmyslné a tendenční průzkumy, pomyslí si starší generace. Že by ti mladí měli být v něčem lepší než my? Vždyť ti mladí se nesnaží, jsou pohodlní a líní. Co nám to tu ta Equa Bank vykládá? To je jeden pohled. Na druhé straně mají mladí dnes spoustu příležitostí jak si zabrigádničit. Nabídek je spousta a mladí mají nekonečno možností jak peníze využít. Určitě je to dobrá zpráva, která ukazuje, že na tom nejsme tak špatně jak to může na první pohled vypadat.


 expobank Expobank CZ se podílí na školení odborníků v odvětví Private Banking

Alexey Aleksandrov, ředitel Expobank Private Banking & Individual Banking, bude na semináři pro přípravu odborníků v oblasti Private Banking jedním z hlavních řečníků.

Expobank CZ se nás rozhodla řádně proškolit. Abychom věděli jak to máme vše co nejlépe dělat. Když přitom nebude Expobank používat rákosku, nějak to zvládneme. Ale je dobré, že díky bance budeme mít najednou spoustu nových, na slovo vzatých odborníků v oblasti Private Banking. Jako klienti se tak máme na co těšit, tedy na usměvavé, ochotné a vzdělané bankovní úředníky.


KOMENTÁŘE TISKOVÝCH ZPRÁV BANK NALEZNETE ZDE!  thmb-200-200-406127b7872b28b57abe0f49aa6670f9


 



Komentované zprávy bank: Dnešní mládež se práce nebojí, na brigády chodí častěji než jejich rodiče

Diskutovat (0)