Komentované zprávy bank:
Česká spořitelna má nové hypotéky, ČSOB umožní služby otevřeného bankovnictví


14. 11. 2018  00:44     Miroslav Zeman     komentáře (0)

KOMENTOVANÉ TISKOVÉ ZPRÁVY Z BANK: O čem nás naše banky informují? A jak moc jsou jejich tiskové zprávy zajímavé? Podíváme se na ně trochu veselýma a trochu kritickýma očima. ČTĚTE DÁLE!

Komentované zprávy bank: Česká spořitelna má nové hypotéky, ČSOB umožní služby otevřeného bankovnictví




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí.

Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu Vstřícná banka.

Tento týden jsme vybrali následující zprávy, které banky vydaly v předchozím čtvrtletí. Čtěte!


 čs Zájem o nové hypotéky České spořitelny v červnu vzrostl o 5 %, klienti preferují zejména dlouhé fixace. Akční nabídku zlevněných hypoték mohou využít do 19. srpna

Zvýhodněné úrokové sazby u nejvyužívanějších hypoték s fixacemi 5, 8 a 10 let mohou zájemci o vlastní bydlení využít do 19. srpna. Právě u těchto hypoték snížila Česká spořitelna v rámci akční nabídky od 2. července úrokovou sazbu o 0,2 % a klienti mohou získat hypotéku s fixací na 5 let od 2,49 % ročně, s fixací na 8 let od 2,59 % ročně a hypotéku s fixací na 10 let od 2,69 % ročně. Sazby nadále platí pro hypotéky do 80 % hodnoty nemovitosti. Česká spořitelna jako jedna z mála bank na trhu nadále nabízí hypotéku s fixací úrokové sazby na 20 let.

Klienti určitě na takovou nabídku zareagovali, ale určitě to nebylo jen tak skvělou nabídkou banky, ale především blížícím se zpřísněním podmínek pro poskytnutí hypoték. Zájem o hypotéky se tak v posledních týdnech před regulací zvýšil až o dvacet procent. Následně se však očekává pokles zájmu o hypoteční úvěry.


 csob ČSOB umožní služby otevřeného bankovnictví

ČSOB plánuje otevřít své bankovnictví od letošního listopadu. Klienti tak budou moci uskutečnit některé operace s účty prostřednictvím jiných bank nebo nebankovních poskytovatelů s licencí. Otevřené bankovnictví umožnila evropská směrnice známá pod zkratkou PSD2.

Co to znamená? K ovládání svého bankovního účtu už nemusíte využívat výlučně aplikaci či internetbanking dané banky, ale můžete si sami zvolit poskytovatele, který vám přes své rozhraní umožní ovládat bankovní účty třeba na jednom místě. Nemusíte tak otvírat pokaždé jiné stránky pro ovládání bankovnictví, ale vše vyřešíte z jednoho místa, tudíž i bezpečněji. Banky se této revoluci hodně bránily, ale nakonec se nedalo nic dělat. EU je EU.


 kb Komerční banka spustila „prázdninové“ vylepšení internetového bankovnictví

Novinky v internetovém bankovnictví Komerční banky MojeBanka se nesou přesně v duchu letních měsíců – vše podřídit pohodlí a jednoduchosti. Například přeposílání peněz mezi osobními i firemními účty nebylo nikdy jednodušší.

Chce se nám zvolat. Ať žijí prázdniny! Proč? Protože Komerční banka vylepšuje internetové bankovnictví. Tak aspoň, že nám banka umožní jednoduše přeposílat peníze mezi osobním a firemním účtem. Co lepšího už bychom si mohli přát. Heslem poslední doby je hlavně vše jednoduše. Ono to ale ve skutečnosti tak úplně vždy nefunguje. Jen si vzpomeňme na přeheslovanost, jakou musíme nyní u všech aplikací přežít.


KOMENTÁŘE TISKOVÝCH ZPRÁV BANK NALEZNETE ZDE!  thmb-200-200-406127b7872b28b57abe0f49aa6670f9


 



Komentované zprávy bank: Česká spořitelna má nové hypotéky, ČSOB umožní služby otevřeného bankovnictví

Diskutovat (0)