Komentované zprávy bank:
Sberbank boduje, Uni chrání ženy


26. 11. 2018  00:10     Miroslav Zeman     komentáře (0)

KOMENTOVANÉ TISKOVÉ ZPRÁVY Z BANK: O čem nás naše banky informují? A jak moc jsou jejich tiskové zprávy zajímavé? Podíváme se na ně trochu veselýma a trochu kritickýma očima. ČTĚTE DÁLE!

Komentované zprávy bank: Sberbank boduje, Uni chrání ženy




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí.

Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu Vstřícná banka.

Tento týden jsme vybrali následující zprávy, které banky vydaly v předchozím čtvrtletí. Čtěte!


 Sberbank The Banker: Sberbank na prvním místě žebříčku bank CEE

Sberbank se umístila na prvním místě žebříčku Banky střední a východní Evropy 2018 sestavovaného časopisem The Banker. Regionální hodnocení CEE je součástí každoročního žebříčku The Banker "Top 1000 světových bank ". Kritériem pro hodnocení byla mimo jiné ziskovost, návratnost kapitálu nebo Tier 1 kapitál, vycházející z finančního výkaznictví za rok 2017.

No tak vida. I tato zelená a malá banka se dokázala umístit v prestižní mezinárodní anketě. Sberbank se tak stala vítězem žebříčku Banky střední a východní Evropy za rok 2018. Ani v naší anketě Vstřícná banka se neumisťuje Sberbank špatně. Například v kategorii Zelená banka se už po druhé Sberbank umístila na druhém místě.


 unicredit Skupina UniCredit podepsala chartu žen ve finančním sektoru, a zavázala se tak k rovnému zastoupení mužů a žen ve finančních službách Součást akčního plánu banky v oblasti diverzity

Skupina UniCredit dnes informovala o podepsání charty Ministerstva financí Spojeného království týkající se žen ve finančním sektoru (HM Treasury Women in Finance Charter), a zavázala se tak poskytovat plnou podporu při zlepšování rovného zastoupení mužů a žen v sektoru finančních služeb ve Spojeném království a na celém světě.

Emancipace silně vplula i do bank a finančního sektoru jako takového. I v bankách tak mají mít ženy rovné, no spíše výhodnější pozice, než je tomu v případě mužů. Ale proč ne. I ženy jsou naše matky, partnerky či manželky, nebo dcery, tak proč by se jim nemělo dařit a proč bychom jim k tomu neměli ještě pomáhat. Když se budou naše ženy snažit, má se jim také dařit.


 expobank Zástupce Expobank Private Banking účastníkem ukrajinského Wealth Management Forum

Pan Alexey Aleksandrov, ředitel Expobank Private Banking, bude jedním z klíčových řečníků na „Ukrajinském Wealth Management Foru“, které se bude konat v Kyjevě dne 6. listopadu 2018.

Ale dobré, budeme se chodit učit na Ukrajinu, jak tady dělat bankovnictví. I když je to vlastně logické. Expobank CZ, resp. její vlastník právě pochází z východu a tedy se nejedná o Českou, nebo banku s vlastníky z EU. Napojení na východní Evropu je tak zřejmé. A není na tom nich špatného. I kapitál z Ruska či Ukrajiny je potřebný a vytváří i u nás určitou míru rovnováhy.


KOMENTÁŘE TISKOVÝCH ZPRÁV BANK NALEZNETE ZDE!  thmb-200-200-406127b7872b28b57abe0f49aa6670f9


 



Komentované zprávy bank: Sberbank boduje, Uni chrání ženy

Diskutovat (0)