Komentované zprávy bank:
ČSOB rozděluje milion a Moneta pečuje o podnikatele


05. 12. 2018  00:26     Miroslav Zeman     komentáře (0)

KOMENTOVANÉ TISKOVÉ ZPRÁVY Z BANK: O čem nás naše banky informují? A jak moc jsou jejich tiskové zprávy zajímavé? Podíváme se na ně trochu veselýma a trochu kritickýma očima. ČTĚTE DÁLE!

Komentované zprávy bank: ČSOB rozděluje milion a Moneta pečuje o podnikatele




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí.

Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu Vstřícná banka.

Tento týden jsme vybrali následující zprávy, které banky vydaly v předchozím čtvrtletí. Čtěte!


 csob ČSOB opět rozdělí až jeden milion korun mezi projekty zaměřené na bezpečnost v online prostředí

Ve druhé grantové výzvě devátého ročníku Nadačního programu vzdělání ČSOB podpoří projekty zabývající se bezpečností v online prostředí. Mezi neziskové organizace banka znovu rozdělí až 1 milion korun. Uzávěrka pro podání žádostí je 24. července, vítězné projekty pak budou vyhlášeny 23. října.

Podpora projektů pro bezpečnost v online prostředí je skvělá věc. Ale milion korun je dost málo. Za to se nepostaví ani nejprimitivnější projekt. No ale na druhou stranu je lepší něco než nic a také darovanému koni na zoubky nehleď. Takže díky za podporu a snad to skutečně přispěje k větší bezpečnosti na internetu. Věřme, že vítězové podporu ocení a použijí na zdokonalení svých produktů.


 kb Češi potřebují mít při zahraniční dovolené hotovost v peněžence, přestože stále více využívají i karty

Ačkoliv zahraniční transakce platebními kartami významně rostou, lidé stále chtějí mít v peněženkách i hotovost v eurech, dolarech nebo kunách. Téměř 60 % Čechů se totiž při cestě na zahraniční dovolenou spoléhá na peníze v cizí měně pořízené před odjezdem. Jen necelá desetina lidí upřednostňuje pouze výběry hotovosti v zahraničních bankomatech.

A je to i logické. Ne všude lze zaplatit kartou, navíc platby nemusí fungovat a pak by bylo velkým rizikem nemít u sebe nějakou potřebnou hotovost. Platby kartou a výběry ze zahraniční bankomatů sice rostou, ale výměně cizí měny do své peněženky se stejně většina tuzemských turistů nevyhne.


 moneta money MONETA Money Bank ve spolupráci s Evropským investičním fondem podpoří malé a střední podniky

Tuzemské malé a střední firmy do 250 zaměstnanců nyní mohou u MONETA Money Bank využít pro své financování úvěr EU Investice s bezplatnou zárukou Evropského investičního fondu (EIF). Nabídka je určená živnostníkům i firmám především z oblasti výroby, obchodu, dopravy, zemědělství a služeb. S úvěrem EU Investice si lze pořídit například stroje, technologie, nemovitosti či nehmotná aktiva. Na základě spolupráce s Evropským investičním fondem poskytne MONETA Money Bank zvýhodněné úvěry během následujících tří let v celkové výši až 2,7 miliardy Kč. MONETA Money Bank je s milionem klientů, více než 200 poboček a 654 bankomaty čtvrtým největším finančním ústavem v České republice.

Hezky se Moneta pochválila, že je čtvrtou největší bankou v ČR. Jakmile ji ale pohltí zatím menší Air Bank, stanou se spojené banky dokonce třetí největší bankou v České republice s bezmála dvěma miliony klientů. Podpora malých a středních podniků je pak velmi chválihodné. Uvidíme jak efektivní však tato podpora ve skutečnosti bude.


KOMENTÁŘE TISKOVÝCH ZPRÁV BANK NALEZNETE ZDE!  thmb-200-200-406127b7872b28b57abe0f49aa6670f9


 



Komentované zprávy bank: ČSOB rozděluje milion a Moneta pečuje o podnikatele

Diskutovat (0)