Komentované zprávy bank:
Moneta je mobilní a RB má hezčí face


10. 12. 2018  00:36     Miroslav Zeman     komentáře (0)

KOMENTOVANÉ TISKOVÉ ZPRÁVY Z BANK: O čem nás naše banky informují? A jak moc jsou jejich tiskové zprávy zajímavé? Podíváme se na ně trochu veselýma a trochu kritickýma očima. ČTĚTE DÁLE!

Komentované zprávy bank: Moneta je mobilní a RB má hezčí face




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí.

Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu Vstřícná banka.

Tento týden jsme vybrali následující zprávy, které banky vydaly v předchozím čtvrtletí. Čtěte!


 moneta money MONETA Money Bank nově nabízí výběr hotovosti z celosvětově unikátního pojízdného bankomatu

Návštěvníci letních festivalů a dalších velkých společenských akcí už budou mít díky MONETA Money Bank u sebe vždy dostatek hotovosti. Pokud jim dojde, stačí najít zcela nový pojízdný bankomat MONETA Money Bank s oblíbeným kocourem na boku. Služba je k dispozici klientům všech bank a nonstop. MONETA Money Bank obsluhuje milion klientů a provozuje více než 200 poboček a 654 bankomatů, což představuje čtvrtou nejhustší síť v zemi.

Moneta se chlubí mobilním bankomatem. Je pravda, že je to šikovný a chytrý nápad. Ale třeba Česká spořitelna už takovou službu nabízí už dávno například na festivalu Colors of Ostrava. Takže se určitě nejedná o nápad unikátní. Jinak je z tohoto nápadu cítit i návrhy studentů v naší soutěži Ideální banka 21. století, kde mobilní bankomat navrhovali studenti už před několika lety.


 rb Za první pololetí 2018 vykázala skupina RBI konsolidovaný zisk ve výši 756 milionů eur

V pondělí 1. ledna 2018 vstoupil v platnost nový účetní standard pro finanční nástroje IFRS 9. Kromě přijetí IFRS 9 RBI také změnila vzhled své rozvahy, která nyní odpovídá standardům finančního výkaznictví (FINREP) vydaným Evropským orgánem pro bankovnictví (EBA). Vzhledem k přijetí těchto standardů bylo také nezbytné upravit srovnatelné období a datum výkazů.

Banka se může pochválit, že dosáhla zisku za první pololetí roku 2018. Tento zisk však není nijak oslnivý, ale RB také nepatří k těm největším bankám a počtem klientů už ji dohánějí ,nebo dokonce předhánějí i mnohem mladší banky. A kam poputuje ve formě dividend zisk za letošní rok? Do Rakous.


 postovni sporitelna.jpeg Nový web Poštovní spořitelny je přehlednější a nabídne jednodušší nákup produktů

Poštovní spořitelna spouští od 14. září nové webové stránky na adrese www.postovnisporitelna.cz. Mají za cíl lépe vyjadřovat hodnoty Poštovní spořitelny: jednoduchost, férovost a dostupnost. Obsahem i stylem prezentace chtějí uspokojit i mladší věkovou skupinu klientů.

Poštovka je další banka, která využila letních prázdnin k tomu, aby si modernizovala své webové stránky. A jaké překvapení, stejně jako například v případě Raffeisenbank je tady prioritou opět jednoduchost a dostupnost! Je ale také pravdou, že navíc je zde i férovost. Férovost ve spojení se vzhledem a funkčností webových stránek jsem ještě nikde neviděl. Tak aspoň je Poštovka originální.


KOMENTÁŘE TISKOVÝCH ZPRÁV BANK NALEZNETE ZDE!  thmb-200-200-406127b7872b28b57abe0f49aa6670f9


 



Komentované zprávy bank: Moneta je mobilní a RB má hezčí face

Diskutovat (0)