Komentované zprávy bank:
Sberbank to pěkně peče a Fio rejžuje


12. 12. 2018  00:42     Miroslav Zeman     komentáře (0)

KOMENTOVANÉ TISKOVÉ ZPRÁVY Z BANK: O čem nás naše banky informují? A jak moc jsou jejich tiskové zprávy zajímavé? Podíváme se na ně trochu veselýma a trochu kritickýma očima. ČTĚTE DÁLE!

Komentované zprávy bank: Sberbank to pěkně peče a Fio rejžuje




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí.

Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu Vstřícná banka.

Tento týden jsme vybrali následující zprávy, které banky vydaly v předchozím čtvrtletí. Čtěte!


 Sberbank Zaměstnanci Sberbank CZ oblékli pekařské zástěry pro dobrou věc

Zaměstnanci Sberbank CZ oblékli pekařské zástěry pro dobrou věc V rámci Town Hall, pravidelného setkávání zaměstnanců Sberbank CZ se členy představenstva, proběhla také tradiční výroba pečiva pro Nadační fond Sberbank CZ. Následným prodejem slaných i sladkých dobrot zaměstnanci vybrali více než 15 tisíc korun. O tom, kde budou peníze pomáhat, rozhodne Správní rada nadačního fondu 19. července.

Být zaměstnancem Sberbank není asi nic snadného. Pracanti se pěkně zapotí. Když už nedělají v kanclu, pošle je firma péct pečivo. Opět zde celá situace připomíná padesátá léta a akci od stolu k soustruhu a úředníci do výroby. Ale určitě je pozitivní, že banka díky aktivitě zaměstnanců podporuje Nadační fond a nenásilným způsobem propaguje své akce.


 fio Fio bance se daří, navýšila zisk a hlásí 850 000 klientů

Služeb Fio banky aktuálně využívá už 850 tisíc klientů, meziročně jejich počet stoupl o více než 100 tisíc. Největší zájem mají o účty bez poplatků, hypotéky a online obchodování. Za první pololetí 2018 banka vykázala čistý zisk ve výši 510 milionů k...

Ta Fio banka pořád roste. Roste a roste a neví, kde by přestala. Trošku nám v tomto připomíná klasického Otesánka z jedné pohádky. Bohužel však této bance výrazně odskočí její nejvýznamnější konkurent Air Bank, která má podle plánů v příštím roce pohltit Monetu Money Bank a Home Credit a stát se třetí největší bankou v České republice a dokonce bude větší než Komerční banka.


 rb Pro ukládání peněz Češi nejvíce využívají spořicí účty

Podle průzkumu Raiffeisenbank spoří až 86 % Čechů ve věku 25 až 55 let. Ke spoření využívají primárně spořicí účet a penzijní připojištění, nejčastějším důvodem ke spoření je pak vytvoření finanční rezervy a spoření na důchod.

Já si myslím, že toto není pravda. Češi prioritně používají ke spoření své běžné účty, kde mají také naspořené největší částky. Spořící či termínované účty už tolik klientů nevyužívá. Lidé chtějí mít své peníze prostě k dispozici a použít je kdykoliv je to potřeba. Spořící účty či termínované účty už jsou pro mnoho Čechů komplikované a zbytečná starost.


KOMENTÁŘE TISKOVÝCH ZPRÁV BANK NALEZNETE ZDE!  thmb-200-200-406127b7872b28b57abe0f49aa6670f9


 



Komentované zprávy bank: Sberbank to pěkně peče a Fio rejžuje

Diskutovat (0)