Komentované zprávy bank:
Komerční banka zrychluje, Hello bank zahájila šílenou jízdu


09. 01. 2019  00:46     Miroslav Zeman     komentáře (0)

KOMENTOVANÉ TISKOVÉ ZPRÁVY Z BANK: O čem nás naše banky informují? A jak moc jsou jejich tiskové zprávy zajímavé? Podíváme se na ně trochu veselýma a trochu kritickýma očima. ČTĚTE DÁLE!

Komentované zprávy bank: Komerční banka zrychluje, Hello bank zahájila šílenou jízdu




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí.

Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu Vstřícná banka.

Tento týden jsme vybrali následující zprávy, které banky vydaly v předchozím čtvrtletí. Čtěte!


 kb Komerční banka zrychluje platby v českých korunách do jiné banky v ČR

Komerční banka zrychluje zpracování příkazů k úhradě do jiných bank v ČR. Částka v českých korunách je převedena v rámci jednoho dne, a to bez příplatku za prioritní zpracování.

No super, to co už v jiných bankách funguje, zavádí s velkou slávou už Komerční banka. To co by mělo být už samozřejmostí ale stojí bance zato, aby se pochválila. No nic proti tomu. Platí, že když klient pošle ze svého účtu i na účet do jiné banky platbu do 12 hodin, bude ještě tento den platba připsána na účet adresáta v jiné bance. Fakt dobrý. Jak to, že to nešlo udělat už dávno?


 hello-bank-logo Naše jízda na Tour: super nápad nebo šílenost?

V životě už neudělám takovou kravinu! Nehrozí, že bych se za rok pustil byť do podobné akce – místo dvou týdnů dovolené se mučit denně na kole a hnát se za tak vzdáleným cílem?

Hello bank je asi ve třetím čtvrtletí kreditkami přímo posedlá. Co nestihla za své slávy Citibank, to se snaží dohnat Hello bank. A všichni víme, jak nakonec Citibank se svými super kreditními kartami dopadla. Už tu neexistuje pro retailové klienty. Faktem je, že kreditní karty už mají svou největší slávu za sebou. Ty výhody už prostě nejsou co bývaly.


 equa bank Equa bank pokračuje v ziskovém hospodaření, ve 2. čtvrtletí zvýšila zisk o 43 % na 165 milionů korun

Také v 2. čtvrtletí  2018 pokračovala Equa bank v ziskovém hospodaření. Za prvních šest měsíců roku zvýšila banka meziročně zisk o 43 % na 165 milionů korun. Konsolidovaný zisk vzrostl téměř čtyřnásobně na 179 milionů* korun. Během 2. čtvrtletí rostla Equa bank ve všech segmentech, počet klientů se meziročně zvýšil o 21 % na 338 tisíc, bilanční suma dosáhla 52 miliard korun. V ziskovém hospodaření bude banka pokračovat po celý rok.

A poslední mýtus padl. Nízkonákladové banky s nulovými či nízkými poplatky prý nemohou dlouhodobě přežít. A výsledek? Všechny banky, včetně těch nízkonákladových dosahují zisku. A ne zisku symbolického, ale významného. A zisk jim stále roste. Equa Bank je toho důkazem. Zisk se jí zvýšil dokonce o 43 procent.


KOMENTÁŘE TISKOVÝCH ZPRÁV BANK NALEZNETE ZDE!  thmb-200-200-406127b7872b28b57abe0f49aa6670f9


 



Komentované zprávy bank: Komerční banka zrychluje, Hello bank zahájila šílenou jízdu

Diskutovat (0)