Komentované zprávy bank:
ČSOB jede na autobusu do Afriky a Hello krmí kreditkami


20. 03. 2019  00:53     Miroslav Zeman     komentáře (0)

KOMENTOVANÉ TISKOVÉ ZPRÁVY Z BANK: O čem nás naše banky informují? A jak moc jsou jejich tiskové zprávy zajímavé? Podíváme se na ně trochu veselýma a trochu kritickýma očima. ČTĚTE DÁLE!

Komentované zprávy bank: ČSOB jede na autobusu do Afriky a Hello krmí kreditkami




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí.

Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu Vstřícná banka.

Tento týden jsme vybrali následující zprávy, které banky vydaly v předchozím čtvrtletí. Čtěte!


 csob ČSOB financuje export českých autobusů do Afriky

Československá obchodní banka podpoří společnost Iveco Czech Republic s dodávkou 400 autobusů do Pobřeží slonoviny, dalších 50 autobusů poputuje do africké země z mateřské společnosti Iveco France. Celková hodnota vývozu dosahuje téměř 2,4 miliardy korun. ČSOB zajistí financování exportu, zatímco EGAP poskytne pojištění jejího bankovního úvěru.

Tak to je skvělé. ČSOB pomáhá prodávat naše autobusy v Africe, které tam budou vozit černoušky do školy. To je fajn. Každá podpora exportu, tím spíše v zemích na Africkém kontinentu je žádoucí a potřebná. Banku i za tuto podporu v rámci financování exportu chválíme. Jen více takových zajímavých a dobrých projektů.


 kb Překvapivé zjištění - U prvního drive up bankomatu v ČR převládají vklady nad výběry

Zajímavé výsledky přinesla statistika využívání prvního Drive-up bankomatu v České republice, který spustila Komerční banka ve spolupráci s Benzinou letos v červenci na čerpací stanici v Argentinské ulici v Praze. Za dva měsíce fungování činil objem vkladů téměř 10 milionů Kč, kdežto výběry přesáhly 8 milionů Kč.

První bankomat na čerpací stanici přinesl zajímavé výsledky. Lidé o něj více ukládali, než z něj vybírali. U ostatních banko-vkladomatů je poměr spíše opačný. Důvodem bude určitě fakt, že pro podnikatele je lepší s hotovostí zajet přímo autem na benzínku, než tahat tržbu na pěší zónu do nějaké pobočky banky, nebo ke vkladovému bankomatu, které mají banky často nelogicky u svých poboček.


 hello-bank-logo 5 důvodů, proč vzít Hello kreditku na cesty do zahraničí

Chystáte se na dovolenou v zahraničí? Pak kromě spousty jiných věcí asi také řešíte, kolik si máte vyměnit peněz před cestou nebo jakým způsobem tam budete většinu výdajů platit. Pokud tedy zrovna nejedete do nějakého resortu s all inclusive a máte v plánu z něj nevytáhnout paty po dobu celé vaší dovolené.

Banka tím chce říct, že nic měnit nemusíte a všechno za vás vyřeší vaše kreditka. Ale pozor. Ne platební karta, ale kreditka. Máte tedy platit v zahraničí na dluh, co je zřejmě ideální stav. No ale my vám poradíme, že pokud máte dost prostředků na svém běžném účtu, tak žádnou kreditní kartu nepoužívejte a banky neposlouchejte.


KOMENTÁŘE TISKOVÝCH ZPRÁV BANK NALEZNETE ZDE!  thmb-200-200-406127b7872b28b57abe0f49aa6670f9



Komentované zprávy bank: ČSOB jede na autobusu do Afriky a Hello krmí kreditkami

Diskutovat (0)