Komentované zprávy bank:
Equa dále tloustne a Sberbank má prý nejlepší úvěr


23. 01. 2019  00:57     Miroslav Zeman     komentáře (1)

KOMENTOVANÉ TISKOVÉ ZPRÁVY Z BANK: O čem nás naše banky informují? A jak moc jsou jejich tiskové zprávy zajímavé? Podíváme se na ně trochu veselýma a trochu kritickýma očima. ČTĚTE DÁLE!

Komentované zprávy bank: Equa dále tloustne a Sberbank má prý nejlepší úvěr




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí.

Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu Vstřícná banka.

Tento týden jsme vybrali následující zprávy, které banky vydaly v předchozím čtvrtletí. Čtěte!


 equa bank Počet klientů Equa bank překonal hranici 350 tisíc

Equa bank pokračuje ve dvojciferném tempu růstu počtu klientů. K dnešnímu dni překročil jejich počet hranici 350 tisíc, což v meziročním srovnání představuje nárůst o 20%. Do konce roku Equa bank předpokládá, že se počet jejích klientů přiblíží 370 tisícům. Jejich celkový přírůstek v letošním roce tak bude více než  60 tisíc. Klienti na Equa bank oceňují především jednoduché, srozumitelné a cenově příznivé produkty a služby a moderní kanály digitálního bankovnictví.

Equa Bank pořád roste a bobtná. I když se jedná z těch nových bank zatím o banku nejmenší, stále má slušnou dynamiku růstu, tedy 20 procent meziročně. A klienty pořád láká velmi zajímavá dynamika této stále malé banky. Dokáže nabídnout konkurenční produkty za málo peněz a vše na velmi dobré někdy i špičkové úrovni.


 Sberbank Sberbank přináší jeden z nejvýhodnějších spotřebitelských úvěrů na trhu

Sberbank CZ přichází od 19. srpna v kampani s jedním z nejvýhodnějších spotřebitelských úvěrů na trhu. Přináší FÉR půjčku i FÉR konsolidaci s nejnižší sazbou 4,8 % ročně. Potvrzuje tak pozici banky s výhodnými a férovými produkty. FÉR půjčka, která se těší velké oblibě, je poskytována za jasných podmínek a bez poplatků.

I takto malá banka může nabízet velmi konkurenční a v některých ohledech i skutečně nejlepší produkty na trhu. To je důkazem, že k vývoji inovativních, zajímavých a výhodných produktů nemusíte být nutně velcí, ale mít spíše dobře nastavené řídící a vývojové procesy. Sberbank totiž není jedinou bankou, která dokáže velmi dobře konkurovat v oblasti inovací velkým bankám. A to je moc dobře.

Sberbank dosáhla za první pololetí 2018 zisk 201 mil. Korun

Za prvních šest měsíců roku Sberbank CZ dosáhla zisku po zdanění ve výši 201 mil. Kč. Pozitivní vliv na výsledek měly především rekordní objemy FÉR půjček a FÉR hypoték, díky nimž rostly provozní výnosy, a vývoj opravných položek na úvěrové portfolio.

Tady k zisku 201 milionů korun za první čtvrtletí bance pomohl zájem o její půjčky. Zisk tak byl financován prioritně právě z úroků u úvěrů a půjček a nikoliv z poplatků. Sberbank také nepatří vůbec k nejdražším bankám, ale spíše k bankám s nízkými poplatky, což musíme velmi silně ocenit a pochválit.


 rb Začíná „druhé dějství“ – již druhou sezónu je Raiffeisenbank generálním partnerem Národního divadla

Poté, co se banka stala v minulém roce generálním partnerem Národního divadla, chce i nadále podporovat a rozvíjet kvalitní uměleckou tvorbu, kterou Národní divadlo na všech svých scénách přináší.

Tak doufejme, že RB nehraje divadlo se svými klienty, ale pouze divadlo podporuje ve své klasické podobě. Určitě tak můžeme podporu takto významné kulturní instituce ze strany RB výrazně ocenit. Na druhou stranu i propagace banky v Národním divadle není k zahození.


 moneta money Služby MONETA Money Bank budou k dispozici v pobočkách České pojišťovny a naopak

MONETA Money Bank a Česká pojišťovna uzavřely strategickou dohodu a budou nabízet vybrané finanční produkty a služby navzájem ve svých pobočkách.

Moneta asi žárlila na tzv. Bankopojištění se kterým přikvačila už před mnoha měsíci ČSOB a zatoužila vydělávat nejen na poplatcích, ale také na provizích z pojištění. Proto se sčuchla s Česko pojišťovnou a budou si vzájemně dohazovat ulovené klienty. Však jo. Proč jednoho klienta nevyždímat hned několikrát, když už si přišel a chce se nechat vyždímat. Navíc všechny ty nabídnuté produkty velmi rád a s úsměvem využije.

Výsledky skupiny MONETA za první pololetí 2018

MONETA za první pololetí letošního roku dosáhla konsolidovaného čistého zisku 2,1 miliardy Kč a návratnosti hmotného kapitálu 19,6 %. Banka disponuje dostatečnou kapitálovou kapacitou pro podporu dalšího růstu úvěrů a investic a zároveň si udržuje nadstandardní likvidní pozici s ukazatelem krytí likvidity 161 %.

Moneta je další ziskovou bankou. Za první pololetí roku 2018 vydělala 2,1 miliardy korun. Na rozdíl od větších konkurenčních bank nepatří Moneta zahraničnímu vlastníkovi jako tomu bylo dříve. Zisk banky tak z velké většiny nepoputuje do zahraničí, což je velmi pozitivní.


KOMENTÁŘE TISKOVÝCH ZPRÁV BANK NALEZNETE ZDE!  thmb-200-200-406127b7872b28b57abe0f49aa6670f9


 



Komentované zprávy bank: Equa dále tloustne a Sberbank má prý nejlepší úvěr

Přehled půjčky z Equa bank
Díval jsem si úroky schválně na jiném webu https://www.ammadopujcky.cz/minutova-pujcka-equa-bank/ a ...
Diskutovat (1)