Komentované zprávy bank:
KB si vás zafixuje a ČSOB se vám otevře


13. 09. 2019  00:50     Redakce     komentáře (0)

KOMENTOVANÉ TISKOVÉ ZPRÁVY Z BANK: O čem nás naše banky informují? A jak moc jsou jejich tiskové zprávy zajímavé? Podíváme se na ně trochu veselýma a trochu kritickýma očima. ČTĚTE DÁLE!

Komentované zprávy bank: KB si vás zafixuje a ČSOB se vám otevře




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí.

Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu Vstřícná banka.

Tento týden jsme vybrali následující zprávy, které banky vydaly v předchozím čtvrtletí. Čtěte!


Česká spořitelna spustila od dnešního dne Apple Pay. Bezkontaktní platby tak mohou využívat všichni klienti banky


Česká spořitelnaVšichni klienti České spořitelny mohou od dnešního dne využívat bezkontaktní platby mobilním telefonem pomocí technologie NFC. Poté, co Česká spořitelna loni v srpnu představila vlastní řešení Poketka pro uživatele telefonů a zařízení s operačním systémem Android, od dneška spustila také bezpečné a rychlé bezkontaktní platby Apple Pay.

Konečně také už dlouho očekávaná inovace, kterou postupně zavedly téměř všechny banky na trhu. Opět se jednalo o dost zdlouhavá očekávání. Kdyby banky investovaly alespoň malou část dividend, které posílají do zahraničí do investic na služby tohoto typu, které klienti poptávají a skutečně chtějí, mohly by být zavedeny o mnoho měsíců či let dříve. To by se pak měly banky skutečně čím chlubit.


V Komerční bance lze „zafixovat“ hypotéku na 15 let


Komerční banka Klienti Komerční banky si nyní mohou vzít hypotéku s fixací úrokové sazby až na 15 let. Banka tak reaguje na zvýšený zájem klientů o delší fixace z posledních měsíců, který vychází z obavy dalšího předpokládaného nárůstu úroků. Vedle toho snižuje KB úrokovou sazbu u hypoték s LTV (poměr výše úvěru k hodnotě zajištění) 80 – 90 %, a to o 0,30 % na 3,69 % p. a. U hypotečních úvěrů s LTV do 80 % naopak zvyšuje úrokovou sazbu pro všechny fixace na 3,19 % p. a.

Fixace na 15 let je hitovka. Lidé si tak zafixují docela slušnou úrokovou sazbu na mnoho let dopředu a nemusí se bát rizika jejího raketového růstu. Komerční banka ale určitě nepřišla s touto možností jako první. Ale je zase dobře, že klienti této banky už takovou možnost mají, stejně jako klienti u konkurence. Jestli klient udělá dobře či ne, to je věštění z křišťálové koule. Vůbec totiž není samozřejmostí, že by i v dlouhodobém horizontu musely úrokové sazby růst.


ČSOB rozšiřuje služby otevřeného bankovnictví


ČSOB Klienti ČSOB i Poštovní spořitelny mají od začátku listopadu možnost využívat výhod otevřeného bankovnictví a spravovat svůj účet prostřednictvím internetu i přes aplikace jiných bank. Do konce roku bude následovat i spuštění služby multibanking, která nabídne opačný přístup, tedy možnost správy účtů i jiných bank z internetového bankovnictví ČSOB a Poštovní spořitelny.

Otevřené bankovnictví je fajn věc, kterou nařídila i České republice Evropská unie. Účty u různých bank tak můžete ovládat z jednoho místa, tedy z jedné aplikace, nebo z aplikace jedné banky. Toto řešení zvyšuje jak komfort klientů, tak i bezpečnost. Banky jsou povinny údaje o účtu a přístup k němu na žádost klienta poskytnout. Rozšiřování otevřeného bankovnictví je tak velmi dobrou zprávou.


KOMENTÁŘE TISKOVÝCH ZPRÁV BANK NALEZNETE ZDE! 



Komentované zprávy bank: KB si vás zafixuje a ČSOB se vám otevře

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více