Komentované zprávy bank:
UniCredit rozdává peníze svým klientům


23. 10. 2019  00:12     Miroslav Zeman     komentáře (0)

KOMENTOVANÉ TISKOVÉ ZPRÁVY Z BANK: O čem nás naše banky informují? A jak moc jsou jejich tiskové zprávy zajímavé? Podíváme se na ně trochu veselýma a trochu kritickýma očima. ČTĚTE DÁLE!

Komentované zprávy bank: UniCredit rozdává peníze svým klientům




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí.

Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu Vstřícná banka.

Tento týden jsme vybrali následující zprávy, které banky vydaly v předchozím čtvrtletí. Čtěte!


S Apple Pay za první měsíc od spuštění platí již 49 000 klientů České spořitelny


Česká spořitelna Bezkontaktní mobilní platby prostřednictvím služby Apple Pay si za první měsíc od spuštění aktivovalo 49 000 klientů České spořitelny, kteří provedli 591 tisíc transakcí a zaplatili za zboží a služby v celkovém objemu více než 256 milionů korun. Apple Pay u České spořitelny již používá více než polovina uživatelů mobilních telefonů iPhone.

Typický důkaz jak velká poptávka po této službě mezi klienty banky byla. Apple Pay zaznamenal raketový nástup. Banky tak mají potvrzeno, že musí velmi silně a aktivně naslouchat zájmu a preferencím svých klientů. Určitě by také neškodilo, kdyby banky byly aktivnější a používaly větší podíl ze svého zisku na rozjezd inovací. Česká republika by mohla být Švýcarskem Střední Evropy, pokud by byly zisky reinvestovány v ČR. Změny postoje bank se však jen tak nedočkáme.


ČSOB otevřela akcelerátor pro startupové projekty Start it, hledá se prvních deset inovativních firem


ČSOB ČSOB spustila akcelerační program pro startupové firmy a projekty Start it. V jeho rámci bude deset startupů po dobu šesti měsíců využívat zázemí coworkingového centra a od banky dostanou odbornou pomoc přesně na míru jejich potřebám. Jak vyplývá z průzkumu, v Česku zbytečně zaniká množství inovativních firem a jen necelá desetina jich získá svého investora.

Zpráva připomíná popis dobývání vesmíru. Akcelerace, start up. Samá cizí slova. Ve skutečnost se však jedná o podporu nových nápadů malých a středních firem, které na trh přichází s novými, inovativními řešeními. Banka se tak tímto projektem podílí na inovacích a podpoře malých a středních firem, které jen nevyrábí, ale zejména vymýšlejí nová řešení.


Odměňování nových klientů UniCredit


t_UCBk-3D UniCredit Bank odmění každý měsíc 100 Kč nové klienty s běžným účtem U konto i novým podnikatelským U kontem BUSINESS. Navíc všichni, kteří do konce roku přejdou z jiné banky k UniCredit Bank, získají jednorázový bonus 500 Kč.

Přetahování klientů neprovozuje jen Moneta ale i UniCredit Bank. Když přejdete neloajálně z jiné banky k UniCredit dostanete za to 500 Kč. Otázkou je, co za těch 500 korun dostanete a jestli se to klientům jiných bank vůbec vyplatí. Nemáme dojem, že by UniCredit nabízela až takové terno, a že by jejich konta byla až tak převratná s prvky, které jinde nenajdete.




Komentované zprávy bank: UniCredit rozdává peníze svým klientům

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16492335280

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1550
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4670
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8270
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3610
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,6875
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0552
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více