Komentované zprávy bank:
Štědrost ČSOB je chvályhodná, Moneta snižuje úroky u hypoték


27. 11. 2019  00:51     Redakce     komentáře (0)

KOMENTOVANÉ TISKOVÉ ZPRÁVY Z BANK:

O čem nás naše banky informují? A jak moc jsou jejich tiskové zprávy zajímavé? Podíváme se na ně trochu veselýma a trochu kritickýma očima. ČTĚTE DÁLE!

Komentované zprávy bank: Štědrost ČSOB je chvályhodná, Moneta snižuje úroky u hypoték




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí.

Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu Vstřícná banka.

Tento týden jsme vybrali následující zprávy, které banky vydaly v předchozím čtvrtletí. Čtěte!


Program ČSOB pomáhá regionům, rozdělí českým neziskovkám necelé 4 miliony korun

ČSOB Minulý týden byl ukončen výběr finančních příspěvků v rámci podzimní části programu ČSOB pomáhá regionům. Individuální dárci mezi sebou na projekty v regionech vybrali přesně 1 672 791 Kč, ČSOB pak k této částce přidala 2,1 milionu korun – 150 tisíc v každém z regionů.

ČSOB velmi štědře podporuje regiony. Už několik let. Ani v tomto projektu není důležitá samotná výše podpory a pomoci, ale především mediální a odborná pozornost, která se vítězným projektům věnuje. Projekty pak poskytují služby a výhody lidem v regionech. Zejména tam, kde se jiné podpory tolik nedostává.


MONETA Money Bank snižuje u nových hypoték úrokovou sazbu až o 0,3 %

moneta-money-bank-logo Výrazně ušetřit mohou lidé, kteří si nyní vezmou hypoteční úvěr od MONETA Money Bank. Ta začátkem dubna snížila úrokové sazby o 0,3 % pro fixace na 1, 3, 5 a 7 let, respektive o 0,2 % pro fixaci na 10 let. Zlevnění se týká standardních účelových hypoték s pevnou sazbou, které banka nabízí pod názvem Pružná hypotéka s fixní sazbou. Podmínkou pro získání výhodného úroku je sjednat si volitelné pojištění schopnosti splácet od BNP Paribas Cardif a zároveň dostávat na běžný účet u MONETA Money Bank alespoň 15 000 Kč měsíčně. MONETA Money Bank patří mezi pět největších poskytovatelů nových hypoték v České republice a s milionem klientů je čtvrtým největším finančním ústavem v zemi.

Stejně jako ostatní banky i Moneta snížila úrokové sazby u svých hypoték. Na rozdíl od svých konkurentek ale bylo zvýšení výraznější a činilo 0,3 procenta oproti 0,2 procentům u konkurenčních bank. Z pohledu klienta je pozitivní, že se jedná o dlouhodobější trend nastartovaný na jaře tohoto roku, kdy vesměs všechny banky přistupují ke snižování úroků u hypoték, a to navzdory původním očekáváním, že tyto úroky budou spíše růst.


Raiffeisenbank využívá v kampani Ježka

Raiffeisenbank Osobností nové kampaně Raiffeisenbank se stal člen představenstva banky odpovědný za korporátní segment František Ježek. Jeho tvář je na billboardech spojená se sloganem „Dvě věci pohání byznys: vaše ambice a naše financování“.

Pro banku je nejvýhodnější, když může v kampani využít zajímavou osobnost pocházející přímo z banky. Pokud má banka takové štěstí, je to určitě výhra. Chce to jen dobrý nápad a prezentovat spojení jména, banky a nabízeného produktu. Formu, kterou RB zvolila můžeme určitě pochválit. Není to vlezlé ani strohé ani laciné.


 



Komentované zprávy bank: Štědrost ČSOB je chvályhodná, Moneta snižuje úroky u hypoték

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více