Komentované zprávy bank:
NEO účet od Expobank, co umí? Reiffeisen má nové mobilní bankovnictví.


29. 11. 2019  00:06     Redakce     komentáře (0)

KOMENTOVANÉ TISKOVÉ ZPRÁVY Z BANK:

O čem nás naše banky informují? A jak moc jsou jejich tiskové zprávy zajímavé? Podíváme se na ně trochu veselýma a trochu kritickýma očima. ČTĚTE DÁLE!

Komentované zprávy bank: NEO účet od Expobank, co umí? Reiffeisen má nové mobilní bankovnictví.




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí.

Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu Vstřícná banka.

Tento týden jsme vybrali následující zprávy, které banky vydaly v předchozím čtvrtletí. Čtěte!


Nové mobilní bankovnictví Raiffeisenbank umožňuje zahraniční platby

Raiffeisenbank Raiffeisenbank spustila novou vylepšenou verzi mobilního bankovnictví. Ta umožňuje platby v eurech do zahraničí, zobrazení PINu platebních karet, možnost on-line aktivace kreditní karty a nabízí chytré zabezpečení.

Konečné zde máme po nějaké době zase inovaci. Tentokrát se červnová inovace týká RB a mobilního bankovnictví. Nové mobilní bankovnictví umožní klientům platit do zahraničí, což je největší výhodou a inovací nového produktu. Zobrazení PINU platebních karet, nebo aktivace karet je už jen takovou třešničkou na dortu, kterou nabízejí i jiné banky ve svých mobilních bankovnictvích.


Sberbank je šestým největším zpracovatelem transakcí platební kartou na světě

sberbank Sberbank je podle prestižní odborné publikace The Nilson Report šestým největším zpracovatelem transakcí platební kartou na světě. Hodnocení v ratingu 150 největších světových zpracovatelů platební kartou vychází z počtu transakcí v síti Sberbank, kterých vloni banka uskutečnila více než 9 miliard.

Tušili jste to? Já tedy ne. Ale samozřejmě se nejedná o tuzemskou část této banky. Banka působí jako nadnárodní společnost globálně v mnoha různých zemích světa. Je pak jasné, že i pokrytí zpracování transakcí platební kartou působí globálně. Je velmi šikovné, jak si banka dokázala najít na trhu svůj vlastní nezaměnitelný a unikátní prostor, který vyplňuje.


NEO účet od Expobank CZ nově nabízí funkci crowdfundingu

Expobank Expobank CZ nabízí v rámci své bankovní platformy i investice do růstových společností a start-upů. Vedle investic do Bitcoinů a drahých kovů se jedná o další krok digitální transformace. Svým nastavením je onlinový účet NEO prvním produktem v Evropě. Klienti totiž mohou jeho prostřednictvím využívat služeb crowdfundingové platformy Fundlift a investovat do start-upů nebo již zavedených firem. NEO účet v sobě kombinuje vlastnosti běžného bankovního účtu s inovacemi ze světa FinTech.

S touto aplikací nemáte k ovládání jen samotný běžný či spořící účet, což je dnes jaksi standardem, ale i možnost přímo investovat své prostředky například do Bitcoinů nebo drahých kovů. Smyslem je, že vše máte na jednom místě a peníze si z účtu přímo investujete a sledujete, jak se vaše investiční účty vyvíjí. Pro banku typu Expobank CZ zajímavý nápad.


 



Komentované zprávy bank: NEO účet od Expobank, co umí? Reiffeisen má nové mobilní bankovnictví.

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12535090112

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3140
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4540
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8640
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,6035
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9030
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0905
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více