Komentované zprávy bank:
U ČS zaplatíte také už jen otiskem prstu, Reiffka naděluje úroky


28. 02. 2020  00:35     Redakce     komentáře (0)

KOMENTOVANÉ TISKOVÉ ZPRÁVY Z BANK:

O čem nás naše banky informují? A jak moc jsou jejich tiskové zprávy zajímavé? Podíváme se na ně trochu veselýma a trochu kritickýma očima. ČTĚTE DÁLE!

Komentované zprávy bank: U ČS zaplatíte také už jen otiskem prstu, Reiffka naděluje úroky




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí.

Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu Vstřícná banka.

Tento týden jsme vybrali následující zprávy, které banky vydaly v předchozím čtvrtletí. Čtěte!


Spořitelna spustila biometrické potvrzování plateb v rámci aplikace George klíč


IMG_20191115_100050
Klienti Spořitelny, kteří pro potvrzování plateb v Georgi používají aplikaci George klíč, mohou nyní platby potvrzovat prostřednictvím otisku prstu či scanu obličeje. George klíč již používá 130 tisíc klientů Spořitelny, tedy více než třetina ze všech uživatelů mobilního bankovnictví. Biometrické přihlašování do mobilní aplikace George spustila Spořitelna v květnu 2018.

Už od května mohou klienti ČS využívat plnými doušky luxus biometrického potvrzování plateb, tedy otiskem prstu. Jaká je to slast přiložit prstík na mobil a nestačit se divit, jak vše funguje jako hodinky. Platba je odeslaná jedna dvě a nepotřebujeme si pamatovat další heslo nebo pin pro potvrzován plateb. Skvělé..


V povánočních výprodejích utratili klienti MONETA Money Bank meziročně o osm procent více


IMG_20191208_151018 Za první týden po Štědrém dnu roku 2018 zaplatili lidé svými debetními a kreditními kartami MONETA Money Bank za nákupy v kamenných a internetových obchodech přes 345 milionů korun, což představuje meziroční nárůst o osm procent. Z toho šest milionů korun uhradili bezkontaktně mobilním telefonem prostřednictvím Google Pay nebo chytrými hodinkami pomocí Garmin Pay či Fitbit Pay. Hodnota transakcí v e-shopech vzrostla meziročně o téměř 63 procent.

Povánoční výprodeje jsou lákavé. I pro klienty Monety. Fakt, že klienti Monety utratili debetními i kreditními kartami o osm procent více než před rokem, tedy 345 milionů korun, není až tak zajímavý jako ten, co banky sledují. Banky tak ví o svých klientech téměř vše. Jedná se o balík informací, které mohou pro některé lidi představovat pověstného velkého bratra. Důležité je, aby se tyto informace využívaly jen střídmě a nebyly v budoucnu zneužívány.


Raiffeisenbank nabízí spořicí účet s úrokem 3 procenta, nejvyšší na trhu


IMG_20191207_152829 Raiffeisenbank začala od 1. ledna nabízet spořicí účet eKonto XL s úrokovou sazbou 3 procenta ročně, tedy nejvyšší na trhu. Nabídka platí pro všechny, kteří si v bance otevřou osobní účet eKonto KOMPLET nebo eKonto SMART.

Na začátku roku přišla Raiffeisenbank s fantastickou informací, která dozajista zvedla ze židlí všechny soudné klienty banky. V RB prý najdou spořící účet s úrokem 3 procenta, a ten je zaručeně nejvyšší na trhu. Bylo už ostatně na čase po sérii zvyšování úrokových sazeb ze strany České národní banky. Ale jak je vidět, mnoho bank stále o hotovost od svých klientů zájem nemá, protože neví, co si s ní počít.


Minulé komentované zprávy: Creditas rozdává vyšší úroky na termínovaných účtech, s AirBank zaplatíte rychlostí blesku


 

 



Komentované zprávy bank: U ČS zaplatíte také už jen otiskem prstu, Reiffka naděluje úroky

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12626196496

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3060
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4400
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8760
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5935
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0060
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4250
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0918
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více