Komentované zprávy bank:
K AirBank už od 15 ti, Creditas slaví stoupající počet klientů


06. 03. 2020  01:25          komentáře (0)

KOMENTOVANÉ TISKOVÉ ZPRÁVY Z BANK:

O čem nás naše banky informují? A jak moc jsou jejich tiskové zprávy zajímavé? Podíváme se na ně trochu veselýma a trochu kritickýma očima. ČTĚTE DÁLE!

Komentované zprávy bank: K AirBank už od 15 ti, Creditas slaví stoupající počet klientů




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí.

Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu Vstřícná banka.

Tento týden jsme vybrali následující zprávy, které banky vydaly v předchozím čtvrtletí. Čtěte!


Sberbank je dle Brand Finance nejsilnější bankovní značkou světa


IMG_20191208_150706 Mezinárodní agentura Brand Finance uveřejnila žebříček předních světových značek roku 2018. Sberbank se v kategorii nejsilnějších značek umístila jako nejsilnější bankovní značka na světě. Stejně jako vloni obsadila i první příčku v žebříčku nejsilnější a nehodnotnější značky ve střední a východní Evropě. V minulém roce se dle Brand Finance index síly značky Sberbank zvýšil z 90 na 93 bodů a hodnota značky vzrostla z 11,6 miliardy USD na 12,4 miliardy USD.

Spousta lidí by nevěřilo. Že by Brand Finance byl nejsilnější bankovní značkou na světě? Asi byste našli na první dobrou jiné silné bankovní značky než právě ruskou Sberbank. Ale když agentura myslí, tak asi má pro toto tvrzení velmi dobré důvody. Minimálně v České republice se ale o nejznámnější bankovní brand rozhodně nejedná.


Teď u nás můžete mít účet už od patnácti


AirBank Ať už je vám patnáct, nebo sto, neděláme mezi vámi žádné rozdíly. Stejně jako dospělí členové kmene si můžete vybrat mezi účtem s Velkým a Malým tarifem. Ať se rozhodnete jakkoliv, k účtu dostanete zdarma platební kartu, která vám dobře poslouží při nákupech v obchodech i přes internet.

A jsme rádi. Minimálně pro banku typu Air Bank se jedná o velmi rozumný krok. Air Bank je sexy hlavně pro mladou generaci, studenty, lidi ve městech. Tímto krokem pak může banka velmi dobře oslovit své budoucí zajímavé klienty a zajistit si nárůst počtu klientů i v budoucnu. Ve spojení se založením účtu přes mobil se jedná o velmi zajímavou novinku.


Překročili jsme hranici 50 000 klientů


Creditas 23. října 2018 jsme dosáhli další významné mety – počet našich klientů poprvé překročil 50 tisíc. V posledních měsících se navíc zájem o naše produkty výrazně zvýšil a nárůst počtu klientů dosahuje více jak trojnásobku oproti první polovině letošního roku.

Toto číslo mne velmi zajímalo. Na konci roku 2018 měla banka Creditas 50 tisíc klientů. Nárůst počtu klientů se navíc, dle informací banky, výrazně zrychluje. K 900 tisícům klientů, jako má Fio, má Banka Creditas ještě daleko, ale i zde se objevuje růstový trend, což je v pořádku. I pro ty mladší banky typu Fio, či Air Bank nebo Equa Bank se jedná o další konkurenci, která může i tyto banky více motivovat.


Minulé komentované zprávy: Reiffka otvírá pobočku za pobočkou, AirBank trumfuje s kodexem mobility


 



Komentované zprávy bank: K AirBank už od 15 ti, Creditas slaví stoupající počet klientů

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

11176981552

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

5,62


ČÍSLO TÝDNE - 5,62 právě tolik procent činila průměrná úroková sazba hypoték na počátku března. Mírně se tak zvýšila o 0,02 procenta.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2310
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,2130
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8350
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5375
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,1440
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,3850
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0736
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více