Komentované zprávy bank:
ČSOB se stará o naší stravu, RB má zisk


13. 07. 2016  00:03     Miroslav Zeman     komentáře (0)

STŘEDEČNÍ SERIÁL - KOMENTOVANÉ ZPRÁVY BANK: Opět přinášíme další díl komentovaných tiskových zpráv z bank. Opět budeme komentovat s lehkou dávkou ironie a nadhledu. Tentokrát se budeme věnovat ČSOB, Raiffeisenbank a ANO.

Komentované zprávy bank: ČSOB se stará o naší stravu, RB má zisk




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí. Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili.

Tento týden je plný pozitivních novinek. Čtěte!

 POROVNEJTE SI BĚŽNÉ ÚČTY A KREDITNÍ KARTY!

ČSOB: Maso z našich talířů nezmizí, zájem o něj ale klesá

No to je teda maso. Banka informuje své klienty o spotřebě masa. Těžko říci, co tím banka doopravdy myslela a zda chtěla pouze informovat své klienty o zajímavém s finančnictvím zcela nesouvisejícím tématu, nebo si dělá skrytě propagaci k úvěrování zemědělců a zpracovatelů a výrobců potravin. Pokud nebudeme přímo jízlivý, pak musíme konstatovat, že článek je skutečně zajímavý a dozvíme se z něj, že životní styl lidí se v průběhu let postupně zlepšuje.

ČSOB

Ano: ANO spořitelní družstvo snižuje úrok u termínovaných vkladů a spořicích účtů

Aby nedošlo k mýlce, ANO, o kterém zde píšeme, není stejnojmenné politické hnutí Andreje Babiše, ale spořitelní družstvo, na něž dle mých informací nemá Andrej Babiš ani Agrofert žádný vliv. Je to holt zajímavá shoda názvů. Spořitelní družstvo ANO je stále více vidět. Zřejmě plánuje přerod na klasickou banku a potřebuje se před touto změnou nějak vymezit a vyprofilovat. V tomto případě ale jde ANO ve šlépějích všech ostatních konkurentů, kteří také jako na běžícím páse snižují úroky u vkladových produktů. S tím se musíme ještě nějaký ten měsíc či rok naučit žít.

ANO družstvo

Raiffeisenbank: Za první čtvrtletí 2016 vykázala RAIFFEISENBANK zisk ve výši 517 milionů korun

Raiffeisenbank se stejně jako jiné banky "pochlubila" svým ziskem za první čtvrtletí roku 2016. Ono toho moc k chlubení není, protože téměř všem bankám se v prvním čtvrtletí roku zisk snížil. Nutno však dodat, že banky za toto snížení ani tolik nemohou. Hlavní podíl na poklesu zisku má zvýšení povinných odvodů do fondů proti finanční krizi, které musí banky ve zvýšené míře odvádět. Je to zajímavé. Zatímco proti zvyšování daní o pár procent vždy všichni protestují, proti takovýmto odvodům se paradoxně ani moc neprotestuje, asi se s tím nedá nic moc dělat.

Raiffeisenbank

POJĎTE ROZHODNOUT O SVÉ NEJVSTŘÍCNĚJŠÍ BANCE A OZNÁMKUJTE SVOU BANKU V UNIKÁTNÍM HODNOCENÍ PRVNÍHO KLIENTSKÉHO RATINGU BANK GEEN VSTŘÍCNÁ BANKA ZDE!

geen_vstricna



Komentované zprávy bank: ČSOB se stará o naší stravu, RB má zisk

Diskutovat (0)