Komentované zprávy bank:
Equa Bank slaví a ČSOB stále pomáhá


26. 04. 2017  00:11     Miroslav Zeman     komentáře (0)

STŘEDEČNÍ SERIÁL - KOMENTOVANÉ ZPRÁVY BANK: Opět přinášíme další díl komentovaných tiskových zpráv z bank. Opět budeme komentovat s lehkou dávkou ironie a nadhledu. Tentokrát se budeme věnovat Equa Bank, ČSOB a Air Bank.

Komentované zprávy bank: Equa Bank slaví a ČSOB stále pomáhá




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí. Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu GEEN Vstřícná banka.

Tento týden je plný pozitivních novinek. Čtěte!

Equa Bank: Equa bank oslavila své 5. narozeniny ziskem 81 milionů korun

A máme tady dalšího oslavence! Stejně jako Air Bank je i Equa Bank pět let, které působí na našem tuzemském bankovním trhu. Oslavy narozenin jsou ale u této banky méně okázalé a velkolepé, než tomu bylo u Air Bank, která v rámci svého výročí oznámila rozsáhlé plány svého rozvoje i zavádění nových produktů a služeb, včetně mnoha inovací. Banka tedy oslavila své narozeniny oznámením svého zisku za tři čtvrtletí roku 2016 ve výši 81 milionů korun. Pravda, zisk není obrovský, ale dokazuje, že další nízkonákladová banka funguje se ziskem a to dlouhodobě. Kromě Zuna, které se stejně v polovině příštího roku spojí s Raiffeisenbank, už dosáhly zisku všechny tzv. nízkonákladové banky.

Equa Bank

ČSOB: Pomáhejte pomáhat, nic vás to nestojí

Ano, ano, pomáhejte, pomáhejte. Obecně je třeba pomáhat ať už jakýmkoliv způsobem. ČSOB v tomto případě pomáhá regionům a jednotlivým regionálním projektům. K tomu samému vyzývá i veřejnost. Čím více projekt získá podporu od individuálních dárců, tím větší podporu získá také od ČSOB. Buďme rádi za každou podporu, i když problém není ani tak nedostatek projektů na podporu čehokoliv, jako výše objemů pro konkrétní pomoc. Jinak pomůže příspěvek milion korun a jinak pomůže deset nebo dvacet milionů korun. I tím lze také rozlišit skutečně velké a efektivní projekty od těch spíše marketingových projektů.

ČSOB

Air Bank: Air Bank má už 500 tisíc klientů, ti dál přichází hlavně z tradičních bank

Ze  zprávy Air Bank jsme se dozvěděli jednu velmi zajímavou věc. Ne že by tedy informace o dalším zvýšení počtu klientů Air Bank nebyla zajímavá informace, ale už jsme si v průběhu doby na tuto informaci zvykli a tak nás nárůst klientů této banky nijak nevzrušuje. Zajímavější je zjištění, že až 80 procent klientů získala banka přechodem či přetáhnutím od velkých bank. Stále tedy funguje efekt útěků desítek tisíc klientů od velkých, tradičních bank k bankám s nízkými poplatky a mnohem lepším image. Postupně se tento efekt sice vyčerpá, ale je jen na Air Bank a dalších malých bankách, s čím novým a zajímavým přijdou a co potenciálním novým klientům nově nabídnou.

Air Bank

POJĎTE ROZHODNOUT O SVÉ NEJVSTŘÍCNĚJŠÍ BANCE A OZNÁMKUJTE SVOU BANKU V UNIKÁTNÍM HODNOCENÍ PRVNÍHO KLIENTSKÉHO RATINGU BANK GEEN VSTŘÍCNÁ BANKA ZDE!

geen_vstricna



Komentované zprávy bank: Equa Bank slaví a ČSOB stále pomáhá

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více