Komentované zprávy bank:
ČS bude odpouštět splátky a nálepky zdarma od ČSOB


07. 09. 2016  00:45     Miroslav Zeman     komentáře (0)

STŘEDEČNÍ SERIÁL - KOMENTOVANÉ ZPRÁVY BANK: Opět přinášíme další díl komentovaných tiskových zpráv z bank. Opět budeme komentovat s lehkou dávkou ironie a nadhledu. Tentokrát se budeme věnovat České spořitelně, ZUNO a ČSOB.

Komentované zprávy bank: ČS bude odpouštět splátky a nálepky zdarma od ČSOB




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí. Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili.

Tento týden je plný pozitivních novinek. Čtěte!

Česká spořitelna: Úvěry od ČS teď ještě výhodněji: při řádném splácení odpustí až 15 splátek

Česká spořitelna se snaží být čím dál vstřícnější a to zejména v produktové oblasti. Namísto dosavadní 12 splátek odpustí ČS svým novým klientům až 15 splátek, pokud budou svou půjčku řádně a včas hradit. Odpuštění splátek jako benefit preferuje nejvíce klientů a není se do divit. Nejlepším benefitem jsou prostě peníze, nebo úspory. Žádné mobily, tablety nebo hračky. Banka se tak chce ve velké konkurenci prosadit v segmentu, který aktuálně je pro banky nejvýnosnější – spotřebitelské úvěry. Jestli to takto půjde dál, tak abychom se v budoucnu nedočkali odpuštění všech splátek úvěru, jako maximální možný bonus.

Česká spořitelna

ČSOB: Platební nálepky jsou nově zdarma

ČSOB  nabízí platební nálepky zcela zdarma, pokud s nimi klient alespoň jednou měsíčně zaplatí. Platební nálepky jsou přitom prvním krokem, který může předznamenávat konec klasických platebních karet. Jejich ohrožení představuje už pomalé zavádění alternativních identifikačních způsobů typu scan oční duhovky, nebo otisk prstu, které mohou v budoucnu platební karty zcela vytlačit z trhu. Výhodou platební nálepky je, že si ji může klient nalepit na mobil, na klíče nebo na cokoliv jiného, co stále nosí při sobě, což snižuje riziko, že platební nálepku ztratí, nebo jí někde zapomene. Rozšiřování možností pro bezkontaktní placení lze jen uvítat.

ČSOB

Zuno: Zuno přichází jako první s úrokem 4,9 %, bez žádného „ale“

Copak, ale, copak ale, copak ale ale inu, ale ale inu, cooo, copak ale, inu co. Notoricky známý popěvek ze seriálu Hříšní lidé města Pražského se mi připomněl, když jsem si přečetl úrok bez žádného "ale". Ale o co konkrétně tu tedy jde? Úroky u svých neúčelových úvěrů snižuje Zuno ze 6,9 na 4,9 % a výhodou má být fakt, že tuto úrokovou sazbu, která má být také nejvýhodnější na trhu, získá úplně každý, bez skrytých poplatků a dalších dodatečných podmínek. Předpokládáme tedy že i RPSN, tedy Rád Poznám Skutečné Náklady úvěru činí stejných 4,9 %, nebo velmi blízkou sazbu. Banky by už měly přestat soutěžit o klienty sazbou úroků, ale především sazbou RPSN, která v sobě obsahuje veškeré náklady spojené s úvěrem. Pojďme i v rámci konkurenčního boje více vzdělávat klienty a učit je porovnávat věci dle skutečně vypovídajících kritérií.

Zuno Bank - modrá

POJĎTE ROZHODNOUT O SVÉ NEJVSTŘÍCNĚJŠÍ BANCE A OZNÁMKUJTE SVOU BANKU V UNIKÁTNÍM HODNOCENÍ PRVNÍHO KLIENTSKÉHO RATINGU BANK GEEN VSTŘÍCNÁ BANKA ZDE!

geen_vstricna



Komentované zprávy bank: ČS bude odpouštět splátky a nálepky zdarma od ČSOB

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více