Komentované zprávy bank:
Air Bank půjde do mobilu, a u ČS už bez papírů


21. 09. 2016  00:55     Miroslav Zeman     komentáře (0)

STŘEDEČNÍ SERIÁL - KOMENTOVANÉ ZPRÁVY BANK: Opět přinášíme další díl komentovaných tiskových zpráv z bank. Opět budeme komentovat s lehkou dávkou ironie a nadhledu. Tentokrát se budeme věnovat Air Bank, Monetě Money Bank a České spořitelně.

Komentované zprávy bank: Air Bank půjde do mobilu, a u ČS už bez papírů




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí. Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili.

Tento týden je plný pozitivních novinek. Čtěte!

Air Bank: Do pěti let budou Češi místo do banky chodit do mobilu, myslí si 59 % lidí

Zajímavý slogan či název tiskové zprávy, který nutí k přemýšlení. Jak se dá chodit do mobilu? Budou za pět let už obří mobily, kde si vše vyřídíme, nebo je tím myšlen nějaký mobilní bankovní kiosek, jaké se zatím testovaly v Polsku? Ani jedno. Air Bank tím myslí to co už dnes všichni Češi dělají. Otevřou si aplikaci v mobilu a vyřizují. Zatímco dosud zájem o mobilní bankovnictví z důvodu technologické nedokonalosti a náročnosti stagnoval, nyní dochází k jeho renesanci. Do pěti let pak podle většiny Čechů bude většina také vyřizovat bankovní záležitosti přes svůj mobil. Právě mobilní, bankovní aplikace do velké míry nahradí využívání internetového bankovnictví. Průzkum přináší i další zajímavá zjištění, které doporučujeme k pročtení.

Česká spořitelna: Klienti České spořitelny již biometricky podepsali přes půl milionu dokumentů

Česká spořitelna chce být určitě opět Zelenou bankou. Proto také přichází s novými ekologickými aktivitami a produkty. Mezi poslední patří rozšiřování možnosti biometrických podpisů. Ačkoliv se může zdát, že se jedná o nepodstatnou věc, není tomu tak. Biometrické podpisy, díky malému zařízení Signpad, umožňují bankám šetřit v poměrně velkém měřítku náklady a šetřit hlavně životní prostředí. Úspora tun papírů ročně totiž zachrání mnoho stromů, které by jinak byly pokáceny, uspoří energii, která by musela být na jejich výrobu použita i pohonné hmoty, které by musely být vynaloženy na dopravu papíru do banky. Dále pak banka ušetří spoustu místa z důvodu nově digitálního archivování podepsaných dokumentů. Úspora je to i pro klienty. Zejména časová. Mít vše uložené na flash disku a nemuset si nosit domů k uskladnění stohy papíru je také velmi příjemná záležitost.

Moneta Money Bank: MONETA Money Bank spouští novou generaci mobilního bankovnictví Smart Banku

Moneta Money Bank, rozuměj dříve GE Money Bank, ani po své přeměně neopustila svou pověst inovativní banky. Tato významná banka tedy změnila image i název, a změní i svého vlastníka, ale zůstane i nadále silná ve své dynamičnosti a inovativnosti. Jak banka zapracuje ještě na své politice vůči klientům zejména na pobočkách a vstřícnosti svých zaměstnanců vůči klientům je už další otázka. V tomto případě představila tato banka SmartBanku, tedy zcela nové mobilní bankovnictví, které má přinést množství inovovaných možností a služeb pro klienty banky. Nové mobilní bankovnictví umožní takové věci jako možnost placení s QR kódy, nebo přihlášení pomocí otisku prstu. A samozřejmě další možnosti, které zde nebudeme vyjmenovávat. Opět další důkaz toho, že pro banky je rozvíjení mobilního bankovnictví stále zajímavou cestou a to i do budoucna.

POJĎTE ROZHODNOUT O SVÉ NEJVSTŘÍCNĚJŠÍ BANCE A OZNÁMKUJTE SVOU BANKU V UNIKÁTNÍM HODNOCENÍ PRVNÍHO KLIENTSKÉHO RATINGU BANK GEEN VSTŘÍCNÁ BANKA ZDE!

geen_vstricna



Komentované zprávy bank: Air Bank půjde do mobilu, a u ČS už bez papírů

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více