Komentované zprávy bank:
VISA propaguje karty, ČMSS a on-line stavebko


19. 10. 2016  00:08     Miroslav Zeman     komentáře (0)

STŘEDEČNÍ SERIÁL - KOMENTOVANÉ ZPRÁVY BANK: Opět přinášíme další díl komentovaných tiskových zpráv z bank. Opět budeme komentovat s lehkou dávkou ironie a nadhledu. Tentokrát se budeme věnovat ČMSS, Raiffeisenbank a VISA.

Komentované zprávy bank: VISA propaguje karty, ČMSS a on-line stavebko




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí. Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili.

Tento týden je plný pozitivních novinek. Čtěte!

ČMSS: ČMSS nově umožňuje vyplnit smlouvu o stavebku on-line

No, že to ještě nikoho jiného nenapadlo. Banky se předhánějí v možnosti požádat o úvěr, nebo zřídit bankovní účet on-line. U stavebních spořitelen se o digitalizaci zatím moc nemluví, nebo jsme zatím o tom moc neslyšeli. U ČMSS si můžete pro začátek smlouvu o zřízení stavebního spoření, alespoň předpřipravit. Už to zní poměrně nadějně. Stavební spořitelny obecně by měly začít více inovovat, přinášet klientům různé doplňující produkty a služby, aby se postupně neztratily v konkurenci bank a jejich jediným smyslem života a existence nebylo jen vyplácení státní podpory. Obecně by se měly spořitelny připravovat i na situaci, kdy tu jednou žádná státní podpora nebude a spořitelny budou jen jedním neprivilegovaným účastníkem na trhu finančních produktů.

ČMSS

Raiffeisenbank: Za první pololetí 2016 vykázala RAIFFEISENBANK zisk ve výši téměr 1,4 miliardy korun

Raiffeisenbank zatím v prvním pololetí roku mohla slavit. Její zisk se i přes problémy na trhu zvýšil o pár procent. Právě RB však dostala od ČNB nové úkoly v souvislosti s povinnými rezervami, které by mohly v budoucnu zisk této banky o něco snížit. Uvidíme, jak si s tím banka poradí. V každém případě i RB je dalším příkladem toho, že bankovní systém v České republice je stabilní a ziskový a dokáže přestát i různé krizové situace, které by mohly i v budoucnu nastat. RB k dosažení zisku za první pololetí gratulujeme.

Raiffeisenbank

Visa: Visa spouští v prodejnách Albert kampaň na podporu plateb kartou

Každý, kdo nakoupí v Albertu nákup v minimální hodnotě 500 korun, obdrží slevový poukaz 50 korun na další nákup. Akci organizuje společnost VISA, za účelem podpory plateb kartou této asociace. No ale že by Češi potřebovali podporovat svou chuť k placení kartami? Už dnes jsme jako národ nejaktivnější v používání bezkontaktních platebních karet v Evropě. Navíc se podíl placení kartou ve vztahu k hotovosti i nadále zvyšuje. Ale když už stejně tu kartu používáme, proč si nepřilepšit formou slevového poukazu. Když dávají, tak to neberte, zvlášť když po vás ani nikdo nic v podstatě nechce a zaplatit musíte tak jako tak.

VISA

POJĎTE ROZHODNOUT O SVÉ NEJVSTŘÍCNĚJŠÍ BANCE A OZNÁMKUJTE SVOU BANKU V UNIKÁTNÍM HODNOCENÍ PRVNÍHO KLIENTSKÉHO RATINGU BANK GEEN VSTŘÍCNÁ BANKA ZDE!

geen_vstricna



Komentované zprávy bank: VISA propaguje karty, ČMSS a on-line stavebko

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více