Komentované zprávy bank:
mBank a kapesné dětí, KB začíná těžit zlato


09. 11. 2016  00:21     Miroslav Zeman     komentáře (0)

STŘEDEČNÍ SERIÁL - KOMENTOVANÉ ZPRÁVY BANK: Opět přinášíme další díl komentovaných tiskových zpráv z bank. Opět budeme komentovat s lehkou dávkou ironie a nadhledu. Tentokrát se budeme věnovat mBank, Komerční bance a Cetelem.

Komentované zprávy bank: mBank a kapesné dětí, KB začíná těžit zlato




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí. Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili.

Tento týden je plný pozitivních novinek. Čtěte!

mBank: Děti dostávají první kapesné s nástupem do školy, rodiče chtějí na finance dětí dohlížet

Je to jasné, koho by nezajímalo, za co jeho děti utrácí? mBank nám přitom připravila zajímavý průzkum. Dvě třetiny dětí dostává od svých rodičů v Česku pravidelné kapesné. Naopak na Slovensku pravidelné kapesné svým dětem nepřeje více než polovina rodičů. Nejvíce rodičů také začíná vyplácet kapesné svým dětem mezi 6 a 7 rokem, tedy při nástupu svých dětí na základní školu. Průměrné kapesné se přitom pohybuje u školáka na základní škole mezi 300 až 600 korunami. A co tímto průzkumem mBank sleduje? Odhalila nám to v další části článku. Založte si mKonto pro děti a budete přesně vědět, za co vaše dítě utrácí. Banka vás ušetřila od zbytečných starostí a své dítě můžete sledovat pomocí jeho vlastního běžného účtu. Super.

mBank nová

Cetelem: Banka Cetelem snižuje úrokové sazby

Banka Cetelem snižuje úrokové sazby. Skvělé. O kolik? Průměrná úroková míra u Osobní půjčky činí už 5,9 procenta. Zázračná sazba to není, ale musíme Cetelem v tomto ohledu pochválit i za to, že přímo ve své zprávě u praktických příkladů uvádí kromě prosazované míry úrokové sazby i RPSN. Druhou věcí je označení Cetelem jako banky. I když se Cetelem hodně snaží, stejně ji lidé jako banku stále nevnímají. Pokud se našich čtenářů zeptáte, co je Cetelem, jen malé procento odpoví, že se jedná o banku. Ale i na tomto může Cetelem v budoucnosti zapracovat.

Cetelem

Komerční banka: Komerční banka letos vytěžila 70 gramů zlata a půl kilogramu stříbra

Komerční banka se alespoň dle názvu své tiskové zprávy rozhodla, že končí s půjčováním peněz, končí s bankovními službami a začíná se nově zabývat těžkou zlata a stříbra. Letos tak vytěžila 70 gramů zlata a půl kilogramu stříbra. Ale, není to nějak málo na tak velkou banku? Není. Ve skutečnosti se jedná o charitativní akci spojenou s výběrem mobilních telefonů, z nichž se vytěžilo právě uvedené množství zlata a stříbra. Získaných 18 tisíc Kč pak Komerční banka použila na vybavení místnosti fyzioterapie pro Jedličkův ústav a školy. Za charitativní aktivitu tuto banku moc chválíme.

KB

POJĎTE ROZHODNOUT O SVÉ NEJVSTŘÍCNĚJŠÍ BANCE A OZNÁMKUJTE SVOU BANKU V UNIKÁTNÍM HODNOCENÍ PRVNÍHO KLIENTSKÉHO RATINGU BANK GEEN VSTŘÍCNÁ BANKA ZDE!

geen_vstricna



Komentované zprávy bank: mBank a kapesné dětí, KB začíná těžit zlato

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více