Komentované zprávy bank:
Hypodny budou brzy nutností


20. 09. 2017  08:45     Miroslav Zeman     komentáře (0)

STŘEDEČNÍ SERIÁL – KOMENTOVANÉ TISKOVÉ ZPRÁVY Z BANK: O čem nás naše banky informují? A jak moc jsou jejich tiskové zprávy zajímavé? Podíváme se na ně trochu veselýma a trochu kritickýma očima. ČTĚTE DÁLE!

Komentované zprávy bank: Hypodny budou brzy nutností




Fio banka: Na vysokých školách probíhá investiční projekt Studentbroker

Fio banka to velmi dobře umí. Investiční projekt Studentbroker má za úkol seznámit studenty ekonomických oborů českých a slovenských vysokých škol s reálným fungováním kapitálových trhů a pokusit se zhodnotit své investiční portfolio.  Na jednu stranu se jedná o velmi dobrý prakticky vzdělávací projekt, na druhou stranu je otázkou, zda motivovat lidi zapojovat se do hazardu s názvem obchodování s cennými papíry. Svou roli tam totiž nehraje jen znalost a profesionalita, ale také štěstí. A jak víme, štěstí je muška jenom zlatá.

Fio

Raiffeisenbank: Podzimní Hypodny s bonusem 6000 korun

V rámci tradičních podzimních Hypodnů nabízí Raiffeisenbank zájemcům o hypoteční úvěr mimořádný bonus ve výši 6000 korun při podpisu smlouvy o hypotéce. Tak se nám všude snaží maximálním možným způsobem zpřísnit a znepříjemnit pořízení úvěru a na druhé straně nás zase banky motivují, abychom si hypotéky brali. Je otázkou, zda podobné akce typu bonus šest tisíc korun, nebo plyšové zvířátko budou fungovat i ve chvíli, kdy se výrazněji zvýši úrokové sazby u hypoték, nebo kdy se dále zpřísní podmínky pro jejich poskytování.

Raiffeisenbank

UniCredit na prvním místě v 11 zemích v oblasti Cash Managementu podle průzkumu Euromoney

Skupina UniCredit se podle průzkumu Cash Management Survey 2017 časopisu Euromoney umístila na prvním místě v oblasti cash managementu (plánování likvidity a řízení platebních toků) v 11 zemích, včetně České republiky. Bezkonkurenčního úspěchu v prestižním průzkumu potvrdilo dominantní a vedoucí postavení banky na trhu v evropském regionu. Je skvělé, když se někdo chce pochlubit svým úspěchem, ale musí to pak také umět proboha obyčejným lidem aspoň trošku vysvětlit. Pokud banka považuje vysvětlení uvedené v její tiskové zprávě za dostatečné, tak já určitě ne. Používání cizích názvů je současný nešvar, ale když už je používat musíme, měli bychom umět také mluvit lidskou řečí a nebát se vysvětlovat. Třeba i po lopatě.

t_UCBk-3D



Komentované zprávy bank: Hypodny budou brzy nutností

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více