Komentované zprávy bank:
Zuno ještě bojuje a ČS vrací splátky


18. 01. 2017  00:13     Miroslav Zeman     komentáře (0)

STŘEDEČNÍ SERIÁL - KOMENTOVANÉ ZPRÁVY BANK: Opět přinášíme další díl komentovaných tiskových zpráv z bank. Opět budeme komentovat s lehkou dávkou ironie a nadhledu. Tentokrát se budeme věnovat Zuno, České spořitelně a ČMSS.

Komentované zprávy bank: Zuno ještě bojuje a ČS vrací splátky




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí. Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili.

Tento týden je plný pozitivních novinek. Čtěte!

Zuno: V Zuno jde měnit splátky. Bez poplatků

U Zuna už je to jako labutí píseň. Na co chtějí v této bance ještě lákat? Pro nové klienty už bude v podstatě uzavřená a míří ke svému zániku. Kampaň sice skončila už v říjnu, ale to už se o Zuno lecos vědělo. Připomeňme, že nejméně úspěšná nízkonákladová banka splyne v létě roku 2017 s Raiffeisenbank a budou převedeny všechny účty i další produkty této banky. Jestli jde tedy měnit splátky bez poplatků, nebo s poplatky už je pro většinu veřejnosti zcela jedno. Nakonec se stejně produkty sjednotí pod podmínkami i image Raiffeisenbank a přejeme všem klientům Zuno banky ať jsou spokojení.

Zuno Bank - modrá

Česká spořitelna: Úvěry od České spořitelny teď ještě výhodněji: při řádném splácení odpustí až 15 splátek

Akce sice byla spuštěna už v srpnu, ale dosud platí. Česká spořitelna byla tentokrát velmi velkorysá a odměňuje své klienty za řádné splácení odpuštěním až 15 splátek. Ale to by bylo odpuštění více než rok splácení! Otázkou je do jaké míry si tyto bonusy banka promítají třeba do vyšší sazby RPSN, včetně poplatků a úrokových sazeb. V každém případě to vypadá pro klienty velice lákavě. Zajímavostí také je, že první kdo přišel s odměňováním klientů za řádné splácení byla nízkonákladová Air Bank. Alespoň to tato banka tvrdí. Nyní tuto formu bonusu či odměny využívá v podstatě velká část bank působících na tuzemském trhu. Proti bonusu nic nemáme. Určitě by ale stálo zato, porovnat ostatní parametry těchto bonusových půjček s parametry standardních půjček bez bonusu. Možná se budeme divit.

Česká spořitelna

ČMSS: ČMSS v nové kampani dodává klientům odvahu plnit si vlastní představy o bydlení

K reklamám podobného typu už jsme se dostatečným způsobem vyjádřili v našem článku:

https://www.bankovnipoplatky.com/banka-pujci-na-co-budete-chtit-reklama-ery-popira-principy-financni-gramotnosti-34534

Ani tady tak nebudeme stavební spořitelnu za takový přístup přímo chválit. I když proti případu Poštovní spořitelny je zde jeden velký rozdíl. ČMSS motivuje klienty k investicím do bydlení. Tedy na pořízení, rekonstrukci a opravy vlastního bydlení, což je forma investice. Klienti tedy nejsou motivováni, aby se bezhlavě zadlužovali a utráceli za zcela zbytné a spotřebovatelné věci. Samozřejmě i v případě investic do bydlení je nutné zachovat uvážlivost a rozvahu a vše si pečlivě promyslet. Banky by neměly klientům ani zatajovat nebo zamlžovat informace o budoucím vývoji trhu s realitami a horší dostupnosti hypoték či hrozících vyšších úrokových sazbách v budoucnu. Na začátku tedy nemá být hecující kampaň banky nebo stavební spořitelny, ale na začátku má být pečlivá příprava, rozvaha a pak rozhodnutí. Na konec si pak můžeme nechat právě výběr konkrétního finančního ústavu.

ČMSS

POJĎTE ROZHODNOUT O SVÉ NEJVSTŘÍCNĚJŠÍ BANCE A OZNÁMKUJTE SVOU BANKU V UNIKÁTNÍM HODNOCENÍ PRVNÍHO KLIENTSKÉHO RATINGU BANK GEEN VSTŘÍCNÁ BANKA ZDE!

geen_vstricna



Komentované zprávy bank: Zuno ještě bojuje a ČS vrací splátky

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více