Komentované zprávy bank:
ČS s pokutou a Komerčka podpoří mladé lidi


25. 01. 2017  00:17     Miroslav Zeman     komentáře (0)

STŘEDEČNÍ SERIÁL - KOMENTOVANÉ ZPRÁVY BANK: Opět přinášíme další díl komentovaných tiskových zpráv z bank. Opět budeme komentovat s lehkou dávkou ironie a nadhledu. Tentokrát se budeme věnovat ČSOB, České spořitelně a Komerční bance.

Komentované zprávy bank: ČS s pokutou a Komerčka podpoří mladé lidi




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí. Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili.

Tento týden je plný pozitivních novinek. Čtěte!

Česká spořitelna: Česká spořitelna dostala od ČNB kvůli bankovkám pokutu 500.000 Kč

A jéje, Česká spořitelna na pranýři. A dokonce dostala pokutu 500.000 korun. Co banka provedla, že musí platit takovou obrovskou  a pro ní téměř likvidační pokutu? No prý neměnila bankovky, tedy poškozené bankovky za nové, nepoškozené. Obecně mají lidé, kteří drží poškozenou bankovku, která je ještě v nějaké přiměřené podobě, vyměnit tuto bankovku na kterékoliv pobočce banky a banka by měla tomuto přání vyhovět. U České spořitelny se nějaký snaživec snažil této povinnosti vyhnout, nebo o tom prostě nevěděl a takhle to dopadlo. Zajímalo by mě, jestli se jednalo o nějakou testovací strategii banky, nebo tam bylo skutečně jen pochybení jednotlivce. V každém případě informace v tomto smyslu, dokonce rozšířená ČTK bance v budování její image moc nepomůže.

Česká spořitelna

Komerční banka: KB a EIB podpoří zaměstnávání mladých lidí téměř miliardou korun

Miliarda korun na zaměstnávání mladých lidí je fajn. Otázkou je jak se vždy takové peníze použijí. Je snadné utratit částky za nesmyslné reklamní a propagační kampaně, jejichž úspěšnost je v podstatě neměřitelná, nebo investovat do kvalitních rekvalifikací, které přímo mladého člověk připraví na konkrétní práci. Nezaměstnanost nyní v ČR problém asi není. I přes nízký podíl nezaměstnanosti aktuálně kolem 5 procent je na dávkách zejména v chudších regionech statisíce lidí, konkrétně 360 000 lidí a ti by klidně mohli pracovat. Hlavní úkolem je tak jejich mobilizace, rekvalifikování, motivace a poskytnutí šance na práci. V opačném případě se této masy nezaměstnaných nikdy nezbavíme. A jakékoliv finanční prostředky je třeba směřovat právě za tímto cílem.

KB

ČSOB: Češi nejvíce nakupují ke konci roku

Průzkum ČSOB a Poštovní spořitelny v podstatě nepřináší vůbec nic nového. Je všeobecně známé, že lidi nakupují nejvíce před Vánoci a nikoliv o prázdninách. Dalším obdobím zvýšených nákupů jsou jako další v pořadí Velikonoce. Právě předvánoční období se vyznačuje tím, že lidé utrácí prakticky za cokoliv. Nakupují se dárky, nakupují se i dražší potraviny na vánoční tabuli, lidé si užívají věcí a služeb na nichž jinak během roku spíše šetří. Banky mají tu výhodu, že tyto věci mohou sledovat interně. Přesně totiž ví jak, kdy, kde a kolik jejich klienti prostřednictvím platebních karet utratili, i jaké jsou jejich nákupní zvyky. Ideální by bylo, kdyby banky tyto znalosti uchovaly a použily je k rozvoji nových služeb a inovací, které budou přesně vnímat a rozpoznávat reálné potřeby a preference jednotlivých klientů.

ČSOB

HLASUJTE O NEJVSTŘÍCNĚJŠÍ BANCE A OZNÁMKUJTE SVOU BANKU V UNIKÁTNÍM HODNOCENÍ PRVNÍHO KLIENTSKÉHO RATINGU BANK GEEN VSTŘÍCNÁ BANKA ZDE!

geen_vstricna



Komentované zprávy bank: ČS s pokutou a Komerčka podpoří mladé lidi

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více