Komentované zprávy bank:
ČSOB poj. bojuje proti terorismu a RB zvyšuje úvěry


08. 02. 2017  00:27     Miroslav Zeman     komentáře (0)

STŘEDEČNÍ SERIÁL - KOMENTOVANÉ ZPRÁVY BANK: Opět přinášíme další díl komentovaných tiskových zpráv z bank. Opět budeme komentovat s lehkou dávkou ironie a nadhledu. Tentokrát se budeme věnovat Raiffeisenbank, ČSOB a UniCredit Bank.

Komentované zprávy bank: ČSOB poj. bojuje proti terorismu a RB zvyšuje úvěry




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí. Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu GEEN Vstřícná banka.

Tento týden je plný pozitivních novinek. Čtěte!

Raiffeisenbank: Raiffeisenbank v době zvýhodněné nabídky zaznamenala 20% meziroční nárůst poskytnutých spotřebitelských úvěrů

V minulých komentářích jsme komentovali nový bonus 5 tisíc korun u půjček od Raiffeisenbank. Tento bonus je odměnou za uzavření smlouvy a banka ho posílá klientovi s nímž uzavřela smlouvu přímo na jeho účet. Po několika měsících běhu kampaně banka úspěšnost vyhodnotila. Jak? Podle banky byl zaznamenán 20 procentní nárůst poskytnutých spotřebitelských úvěrů.  U některých produktů dokonce banka zaznamenala až dvojnásobný růst. Otázkou je, co je skutečně motivováno právě nabízeným bonusem a co je běžný vývoj trhu, kde by bylo dosaženo růstu i bez bonusů. Cílem obecně každé banky by mělo být, aby byl zájem o produkt díky jeho skvělým parametrům a jeho konkurenceschopnosti, nikoliv jen na základě nabídky dárků nebo bonusů. Má pak smysl se totiž ptát, zda je nabízený produkt očištěný od bonusu vůbec za normálních podmínek konkurenceschopný a pro klienty přitažlivý.

Raiffeisenbank

UniCredit Bank: UniCredit Bank se znovu zapojí do Black Friday. O 20 % výhodnější půjčky a další slevy připravila na celé dva týdny

Tak abychom si v tom udělali jasno. Být bankou či jejím zástupcem, bál bych se jakéhokoliv spojování jména a značky banky s něčím takovým jako je „černý pátek“. Je jedno, zda je pojem nyní vnímán jako den totálních slev, které vůbec tak zajímavé jak se prezentují nejsou. V mém povědomí a povědomí mnoha lidí je černý pátek dnem krachu na burze, je to symbol krize a problémů a to i v případě bank. Laciné spojování značky banky s tímto termínem není úplně v pořádku, ale to je především odpovědnost marketingových odborníků banky. Otázkou je zda pár poskytnutých půjček navíc v souvislosti s často zdánlivými a formálními slevami stojí bance za to, prezentovat se ve spojení s tímto černým termínem.

UniCredit Bank

ČSOB Pojišťovna: ČSOB Pojišťovna ruší výluku na terorismus

V současné době jednoznačně velmi zajímavá zpráva. Trošku také vyvolává na tváři úsměv, ale to spíše tím jak zpráva působí, ne svým obsahem. Výluka na terorismus znamenala to, že pojišťovna vám nevyplatí plnění v případě, kdy by vám škoda byla způsobena teroristickým činem. No vzhledem k tomu, že v České republice teroristické útoky spíše nehrozí, navíc je obrovsky malá pravděpodobnost, že by se takový útok týkal nějakého majetku pojištěného danou pojišťovnou, jednalo se v zásadě o nesmyslnou výluku. Tedy hlavně z hlediska pojišťovny. Naopak pojišťovny pochopily, že je naopak ekonomické a ziskové poskytovat pojištění přímo proti teroristickým útokům. Jejich riziko je nízké, či dokonce mizivé, lidé jsou vystrašeni událostmi z blízkého zahraničí a tak si tento produkt, který vlastně ani nikdy potřebovat nebudou velmi často zakoupí. Místo výluky se tak objeví přímo produkty pojištění proti terorismu. No a čtenáři, zvažte, zda je vůbec takové pojištění pro vás potřebné a nutné a nenechte se při pořizování takového produktu vystrašit.

ČSOB poj..JPG

POJĎTE ROZHODNOUT O SVÉ NEJVSTŘÍCNĚJŠÍ BANCE A OZNÁMKUJTE SVOU BANKU V UNIKÁTNÍM HODNOCENÍ PRVNÍHO KLIENTSKÉHO RATINGU BANK GEEN VSTŘÍCNÁ BANKA ZDE!

geen_vstricna



Komentované zprávy bank: ČSOB poj. bojuje proti terorismu a RB zvyšuje úvěry

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více