Komentované zprávy bank:
UniCredit bude plánovat a mBank odměňuje podnikatele


15. 02. 2017  00:31     Miroslav Zeman     komentáře (0)

STŘEDEČNÍ SERIÁL - KOMENTOVANÉ ZPRÁVY BANK: Opět přinášíme další díl komentovaných tiskových zpráv z bank. Opět budeme komentovat s lehkou dávkou ironie a nadhledu. Tentokrát se budeme věnovat UniCredit Bank, mBank a Raiffeisenbank.

Komentované zprávy bank: UniCredit bude plánovat a mBank odměňuje podnikatele




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí. Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu GEEN Vstřícná banka.

Tento týden je plný pozitivních novinek. Čtěte!

UniCredit Bank: UniCredit Bank spouští nový Online Banking s finančním plánováním

Tak to vypadá, že budeme i díky UniCredit Bank finančně plánovat přímo ve svém internetovém či mobilním bankovnictví. Faktem je, že nejde vůbec o nic nového. Vkládání nových služeb do internetového bankovnictví je nyní v módě a jedná se o platformu a způsobem, který může bankám a jejich klientům přinést úplně nové možnosti využívání bankovních služeb. U Air Bank tak najdeme pomocníka jménem Šanon, který řeší nejen plánování, ale i třídění, přehled a uchovávání scanů účtenek, u České spořitelny zase máme produkt moje rodinné finance, které se zabývají poradenstvím klientům a pomáhají řídit výdaje a nakládat s příjmy apod. UniCredit už se tak k tomuto trendu připojuje. Uvidíme konkrétně v čem bude originální a úplně jiný proti konkurenci.

UniCredit Bank

mBank: mBank odměňuje aktivní podnikatele. 
Za půl roku jim rozdá až 20 300 korun

Když se někde objeví zpráva, že banka či kdokoliv jiný něco tzv. rozdává, měli bychom věnovat takové zprávě svou pozornost. Nikoliv však projevením zájmu o obdarování, ale projevením zájmu o zjištění nezkreslené pravdy a realitě celé věci. Ne každé odměňování je skutečným neúčelovým obdarováním. Obdarování se značí tím, že nemá žádné protiplnění, tedy jedná se o úkon, kterým někomu něco dáme a plníme a nic za to, kromě vděku, neobdržíme. O co jde v tomto případě? Podnikatelé, kteří si zřídí příslušnou platební kartu dostanou za odměnu na účet připsáno 300,- Kč jako bonus. Dále pak mohou až 2500 korun získat v podobě bonusu 1 procenta z objemu platby. Tak a abychom si řekli tu pravdu. Aby klient dosáhl takového maximálního zisku či odměny, který banka viditelně prezentuje, musel by měsíčně utratit částku 250 000 korun! To je motivace. Abych získal bonus 2500 korun, musím utratit 250 000 korun měsíčně. Jasně, pokud někdo takové sumy utrácí už nyní, pak asi neřeší bonus 2500 korun měsíčně a pokud někdo takové částky neutrácí určitě nebude tímto procentem motivovaný, aby utrácet začal. Zde skutečně platí, že titulek má velké oči.

mBank nová

Raiffeisenbank: ZA TŘI ČTVRTLETÍ ROKU 2016 VYKÁZALA RAIFFEISENBANK 
ZISK PŘEVYŠUJÍCÍ DVĚ MILIARDY KORUN

Raiffeisenbank patří mezi banky, kterým zisk v tomto roce vzrostl. Zisk za tři čtvrtletí tohoto roku činí více než 2 miliardy korun a je o 5 procent vyšší než ve stejném období loňského roku. Zisk je věc dobrá, tedy zejména pro banku samotnou a hlavně pro jejího vlastníka. Nás však prioritně zajímá jak se vyvíjí příjmy banky v oblasti příjmů z poplatků a provizí. A právě tyto příjmy klesly u RB o 7,1 procenta. Tento velmi vysoký pokles poplatků, resp. Příjmů banky z poplatků musíme jednoznačně pochválit. Svědčí to o tom, že banka vydělává prioritně na úrocích a dalších službách a méně pak na poplatcích za poskytované běžné bankovní služby.

Raiffeisenbank

POJĎTE ROZHODNOUT O SVÉ NEJVSTŘÍCNĚJŠÍ BANCE A OZNÁMKUJTE SVOU BANKU V UNIKÁTNÍM HODNOCENÍ PRVNÍHO KLIENTSKÉHO RATINGU BANK GEEN VSTŘÍCNÁ BANKA ZDE!

geen_vstricna



Komentované zprávy bank: UniCredit bude plánovat a mBank odměňuje podnikatele

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více