Komentované zprávy bank:
Revoluce podle Fio a upřímnost Air Bank


25. 05. 2016  08:09     Miroslav Zeman     komentáře (4)

STŘEDEČNÍ SERIÁL - KOMENTOVANÉ ZPRÁVY BANK: Opět přinášíme další díl komentovaných tiskových zpráv z bank. Opět budeme komentovat s lehkou dávkou ironie a nadhledu. Tentokrát se budeme věnovat ČSOB, Air Bank a Fio bance.

Komentované zprávy bank: Revoluce podle Fio a upřímnost Air Bank




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí. Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili.

Tento týden je plný pozitivních novinek. Čtěte!

 POROVNEJTE SI BĚŽNÉ ÚČTY A KREDITNÍ KARTY!

Air Bank: Od 15. května snižujeme sazby na účtech, bohužel to nejspíš nebude naposled

Air Bank oznámila že v květnu snižuje sazby na účtech a ještě nezapomněla dodat přímo v názvu zprávy, že to nebude naposled. Pokud pomineme, že samotné snížení sazeb na účtech není a nemůže být pro klienta příznivá zpráva, musíme konstatovat, že Air Bank je mimořádným způsobem upřímná banka. Nepotřebuje, jako jiné banky, zaobalovat zcela zřejmé nepříjemné sdělení do vaty, nebo to spojovat s nějakou jinou pozitivní zprávou ve smyslu "nejprve špatná a pak dobrá zpráva". Air Bank to řekne svým klientům na rovinu a to je dobře. Faktem také je, že Air Bank není jediná kdo snižuje úrokové sazby u účtů. Dělají to bez výjimky všechny banky. Prostě protože musí.

Air Bank

ČSOB: Top-Pojištění.cz získává zázemí silné banky

ČSOB dokazuje, že to myslí se svým nápadem propojení bankovních a pojišťovacích služeb - tzv. Bankopojištěním vážně. Už v minulých komentářích jsme konstatovali, že toto spojení docela dobře funguje a proto banka tyto činnosti i dále prohlubuje. Nově tak tato velká banka pořídila internetových porovnávač pojištění TOP-POJISTENI.CZ. Je to samozřejmě ideální aplikace a forma pro prodej vlastních pojišťovacích případně i bankovních produktů. Vše bude samozřejmě muset vypadat, že je to objektivní a nestranné, ale určitě zde nechceme ČSOB vnucovat či předvídat její další postup v náplni a charakteru tohoto serveru.

ČSOB

Fio banka: Jarní hypoteční revoluce ve Fio bance

Fio banka bedlivě sleduje postup Air Bank, která se stala největším konkurentem Fio banky. Obě banky cílí v podstatě na stejné skupiny klientů, obě banky jsou nízkonákladové, mladé, dynamické a dravé. Loví tak v jednom rybníku a tedy si nejvíce konkurují. Fio banka tak musela nějak reagovat na převratnou nabídku Air Bank v oblasti refinancování a poskytování hypoték, která přinesla dosud nevídané možnosti. I to byl nejspíše důvod vyhlášení hypoteční revoluce ve Fio bance. Smyslem tzv. revoluce je vějíř slev z úroků, které zde nebudeme vyjmenovávat. Dalším zajímavým nápadem je zřízení Hypospořícího konta. Jeho smyslem je, že pokud si klient na něj nasměruje našetřené prostředky, pak ve výši tohoto zůstatku, nebude úročena jistina z hypotéky. Pokud by si klient našetřil částku ve výši celého hypotečního úvěru a nasměroval si to na Hypospořící konto, nebude už hradit žádné úroky z hypotéky a bude hradit pouze samotné splátky jistiny.

Fio banka

POJĎTE ROZHODNOUT O SVÉ NEJVSTŘÍCNĚJŠÍ BANCE A OZNÁMKUJTE SVOU BANKU V UNIKÁTNÍM HODNOCENÍ PRVNÍHO KLIENTSKÉHO RATINGU BANK GEEN VSTŘÍCNÁ BANKA ZDE!

geen_vstricna



Komentované zprávy bank: Revoluce podle Fio a upřímnost Air Bank

loan
Dobrý den, budete potřebovat úvěry a byly dennied přístup k několika časech, základna pod jednou pod...
loan
Dobrý den, budete potřebovat úvěry a byly dennied přístup k několika časech, základna pod jednou pod...
loan
Dobrý den, budete potřebovat úvěry a byly dennied přístup k několika časech, základna pod jednou pod...
loan
Dobrý den, budete potřebovat úvěry a byly dennied přístup k několika časech, základna pod jednou pod...
Diskutovat (4)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více