Komentované zprávy bank:
Visa bude platit autem


29. 06. 2016  00:54     Miroslav Zeman     komentáře (0)

STŘEDEČNÍ SERIÁL - KOMENTOVANÉ ZPRÁVY BANK: Opět přinášíme další díl komentovaných tiskových zpráv z bank. Opět budeme komentovat s lehkou dávkou ironie a nadhledu. Tentokrát se budeme věnovat VISA, Air Bank a Komerční bance.

Komentované zprávy bank: Visa bude platit autem




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí. Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili.

Tento týden je plný pozitivních novinek. Čtěte!

 POROVNEJTE SI BĚŽNÉ ÚČTY A KREDITNÍ KARTY!

Visa: Aplikace v autě zaplatí za vás

A máme tu další inovaci v bankovnictví. Tentokrát za ní může společnost Visa, tedy karetní společnost. Tato novinka je zcela čerstvá a poprvé byla představena na veletrhu v Barceloně. Podstatou celé služby a inovace bude výroba a poskytování zařízení pro výrobce automobilů, kteří budou toto zařízení montovat do svých automobilů.

  • Fuel App Concept: Možnost platit za pohonné hmoty, aniž by řidič vystoupil z vozu. Aplikace sama zjistí, kdy má vůz nedostatek paliva a naviguje řidiče k nejbližší čerpací stanici. Jakmile vůz zaparkuje u stojanu, aplikace už ví, kolik paliva vůz potřebuje k doplnění nádrže a podle toho dokáže vypočítat cenu pohonných hmot. Řidič může na čerpací stanici nakupovat i další zboží, přičemž slevy a věrnostní programy jsou již plně integrovány do aplikace.

  • Parking App Concept: Stačí vůz zaparkovat, stisknout v aplikaci tlačítko „park’ a můžete jít. Aplikace byla navržena ve spolupráci se společností ParkWhiz a umožňuje řidiči platit skutečně pouze za dobu, kdy na daném místě parkoval. Díky tomu se tak vyhne přeplácení parkovného. Jakmile se řidič do vozu vrátí, na palubní desce se mu ukáže přesná doba parkování 

    a odpovídající zaplacená částka. Pro dokončení transakce stačí jen stisknout tlačítko.

No zajímavé. Už se těším až takovou možnost jednou najdu i ve svém novém autě.

VISA

Air Bank: Air Bank vykázala v 1. čtvrtletí zisk 35 milionů Kč a překročila hranici 450 tisíc klientů

Všichni už víme, že Air Bank je jedna z prvních nízkonákladových bank, které se podařilo dosáhnout velmi solidního zisku několik stovek milionů korun za rok. Air Bank tak dokázala, že i bez poplatků se dá vydělávat. Bance se však v prvním čtvrtletí tohoto roku zisk snížil na 34 milionů korun. I když šlo o snížení veliké, stále se jedná o slušný zisk. I kdyby byl takový zisk každé čtvrtletí, dělalo by to solidních 135 milionů korun za rok. Pokles je dán mimo jiné i snížením (regulací) poplatku za platbu kartou u obchodníka. Budeme věřit a doufat, že si to banky, včetně Air Bank, nevynahradí jinde.

Air Bank

Komerční banka: Mladí mají volný vstup do Národní galerie už rok - jejich zájem roste

Komerčka měla skvělý nápad. Banka platí za každého školáka a studenta vstupenku do Národní galerie. Naše děti se tak mohou zdarma kochat uměleckými díly a zdarma se takto vzdělávat. Za všechno může Komerční banka, která se s Národní galerií dohodla, že jí bude za každého studenta vstupné proplácet. Na rozdíl od různých neefektivních akcí, které mají za cíl jen ono zviditelnění, je tahle akce nenápadná, nenucená, ale za to efektivní a v konečném důsledku je pak banka vidět lépe než banky, které si honí kšandy sebechválou a vydáváním tiskových zpráv, jak na běžícím páse.

KB

POJĎTE ROZHODNOUT O SVÉ NEJVSTŘÍCNĚJŠÍ BANCE A OZNÁMKUJTE SVOU BANKU V UNIKÁTNÍM HODNOCENÍ PRVNÍHO KLIENTSKÉHO RATINGU BANK GEEN VSTŘÍCNÁ BANKA ZDE!

geen_vstricna



Komentované zprávy bank: Visa bude platit autem

Diskutovat (0)