Komerční banka a potravinářská komora ČR prodloužily partnerství


05. 03. 2019  00:29          komentáře (0)

Komerční banka (KB) a Potravinářská komora ČR (PK ČR) podpisem smlouvy o partnerství na rok 2019 potvrdily tradičně dobré vztahy prověřené dlouholetou úspěšnou spoluprací. Prioritou (kooperace) zůstává efektivní financování potravinářských investic, zejména těch inovativních, které přispívají k vyšší konkurenceschopnosti českých potravinářů.

Komerční banka a potravinářská komora ČR prodloužily partnerství




„Komerční banka patří k nejvýznamnějším bankovním partnerům domácích potravinářů i zemědělců. Důležitost obou sektorů pro KB podtrhává i skutečnost, že naším klientem je každý čtvrtý potravinář a každý pátý zemědělec. Z firem s obratem nad 60 milionů je to dokonce 50 % podnikatelů a firem. Každá pátá koruna, kterou si čeští potravináři půjčí na svůj rozvoj, je od Komerční banky. Těší nás, že financováním firem z oboru a budováním dlouhodobých vztahů přispíváme k rozvoji celého agro-potravinářského komplexu v ČR,“ uvedl David Formánek, člen představenstva KB odpovědný za Korporátního a investičního bankovnictví.

Potravinářským i zemědělským firmám má KB skutečně co nabídnout. Kvalitní služby v oblasti platebního styku i financování, spolupráce při čerpání dotačních zdrojů z ČR a EU. Důkazem velkého významu těchto klientů pro Komerční banku jsou i zvýhodněné programy připravené ve spolupráci s evropskými finančními institucemi.

„Úspěšně kooperujeme i s českými institucemi. Potravináři aktuálně často těží z výhod zejména Programu ZÁRUKA 2015 – 2023 od ČMRZB v jehož rámci je KB s  více než 6,5 mld. Kč poskytnutých záruk nejhojněji využívanou bankou. V případě zemědělství se jedná zejména o programy PGRLF, kdy s  50 mld. Kč poskytnutých úvěrů s podporami od tohoto fondu jsme historicky nejúspěšněji spolupracující bankou,“ uzavřel David Formánek.

Miroslav Koberna, Ředitel pro programování a strategii PK ČR, k tomu dodává: „Komerční banka je dlouhodobě spolehlivým partnerem naší komory. Nejde tedy jen o formální akt vyjádření vzájemného respektu. To, že má Komerční banka k potravinářům blízko a podporuje jejich modernizaci formou inovativních investic, potvrzuje také její partnerství soutěže  - Cena Potravinářské komory ČR o nejlepší inovativní potravinářský výrobek. Komerční banka dlouhodobě podporuje potravinářské i zemědělské projekty a investice v oboru. Prodloužení spolupráce s tak významným finančním domem, jakým je Komerční banka, nás proto velice těší.“



Komerční banka a potravinářská komora ČR prodloužily partnerství

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15665540272

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2670
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7180
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8355
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5095
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,1005
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,3900
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0773
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více