Komerční banka má API bez hranic


03. 05. 2019  00:14          komentáře (0)

Nový API portál Komerční banky přináší partnerům KB jedinečnou možnost být spolutvůrci našich API služeb. Nabízíme stabilní prostředí vývojářům a tvůrcům inovativních služeb pro otestování a vyladění jejich aplikací, které využívají možnosti našich API služeb.

Komerční banka má API bez hranic




Otevřené bankovnictví je pro KB prioritou. Nad rámec povinných služeb jsme otevřeli pro naše partnery API Kurzovního lístku a připravujeme API pro Pobočky a bankomaty a Ověřování identity klientů KB. To vše na bezpečném, zaručeném a stabilním prostředí naší banky. V letošním roce se klienti mohou těšit na API pro přímý přístup k vlastním účtům, nabízejícím širokou škálu uplatnění v podnikání, ve zjednodušení i automatizaci obchodních procesů.

 

„Přinášíme API služby pro obchodní partnery i vývojáře a otevíráme cestu k „bankovnictví bez hranic“ fintechům i startupům pro API služby nejen v KB, ale napříč celou skupinou SG. Věříme, že svou otevřeností budeme nejen motivovat tvůrce aplikací k nalezení nových zážitků, hodnoty a využití pro naše společné klienty, ale i ostatní banky na trhu, v jejich propojování s novými inovativními službami,“ uvedl Martin Sládeček, Open Banking Leader.

 

Vývojáři mají v Komerční bance od prosince 2019 k dispozici API služby vyplývající ze směrnice PSD2 – Informace o účtu (AIS), Ověření zůstatku (CIS) a Iniciace platby (PIS).

 

O tom, že API není jen hřiště pro vývojáře, svědčí hlavně poslední jmenované, které jistě ocení i naši obchodní partneři, jako součást svých služeb.

  • Kurzovní lístek poskytuje prostřednictvím API aktuální i historické informace o kurzech cizích měn
  • Pobočky a bankomaty zpřístupňují aktuální adresy, otevírací hodiny poboček, stejně jako typ, dostupnost a další informace o bankomatech KB (vkladový apod.). Tato data mohou usnadnit cesty i naplnění různých potřeb zákazníkův různém místě i čase;
  • Ověřování identity klientů KB otevře klientům KB cestu ke snadnému využívání digitálních služeb partnerů KB. A to vždy, jen a pouze na základě výhradní žádosti našich klientů. Protože na bezpečnost a důvěru v KB velice dbáme;
  • A již nyní pracujeme i na přípravě dalších bankovních API služeb.

 

Protože z pohledu našich klientů, jsou inovativní digitální služby vítaným oživením běžných bankovních služeb, dále rozšiřujeme a připravujeme i partnerství mezi KB a (nejen) fintech společnostmi a ve smyslu otevřeného bankovnictví s nimi realizujeme společný ekosystém služeb na platformě banky. V této vizi bude Komerční banka i do budoucna pokračovat.

 

„Klienti KB mají snadno a bezpečně pod kontrolou v internetovém a mobilním bankovnictví KB připojené účty z AirBank, České spořitelny a Equa bank. Nově mezi dostupné přibyla Fio banka, pilotujeme zpřístupnění banky Moneta, kterou mohou naši klienti očekávat velmi brzy. V letošním roce nás ještě čekají další významné kroky – zpřístupníme klientům přímo v digitálních aplikacích KB zadávání plateb ze svých účtů u připojených bank a rozšíříme tyto služby i pro naše firemní klienty,“ doplnil Martin Sládeček.

 

Internetové a mobilní bankovnictví je tak stále častěji bezpečnou bránou klientům i do jiných než čistě finančních služeb.

 

Veškeré informace o KB API naleznete na www.kb.cz/api



Komerční banka má API bez hranic

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12469086064

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3140
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4540
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8640
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,6035
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9030
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0905
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více