Komerční banka má Apple pay


20. 02. 2019  00:03          komentáře (0)

Komerční banka umožňuje jako jedna z prvních českých bank svým klientům platit prostřednictvím služby Apple Pay. Službu stačí jednoduše aktivovat v aplikaci Wallet, která je předinstalovaná přímo v mobilním telefonu Apple.

Komerční banka má Apple pay




„Již před koncem loňského roku se podařilo jednomu z klientů KB a zároveň nadšenému uživateli produktů společnosti Apple, který nebyl součástí testovací skupiny, zaplatit prostřednictvím Apple Pay. Přestože šlo o náhodnou transakci, bylo již tehdy nadmíru jasné, jak netrpěliví někteří uživatelé mobilních telefonů od Applu jsou,“ uvedl Vladimír Jeřábek, člen představenstva Komerční banky.

Z průzkumu, který pro KB realizovala agentura IPSOS, vyplývá, že na Apple Pay se těší zejména mladá generace. Ve věkové kategorii 18 až 26 let si chce tuto službu pořídit 53 % mladých lidí. Téměř 40 % přihlášení do Mobilní banky KB je s telefonem značky Apple, očekáváme proto velkým zájem o tuto technologickou novinku.

Bezpečnost je základním stavebním prvkem Apple Pay. Platební služba nepracuje s reálným číslem platební karty, ale pouze s jeho digitální verzí, která je unikátní pro každé dané mobilní zařízení. K předání čísla karty obchodníkovi proto nedochází. KB také umožňuje zamknutí a odemknutí platebních karet v jejich plastové podobě i v rámci Apple Pay.

KB také jako první banka v ČR klientům poskytla aplikaci pro Apple Watch s možností sledovat svůj zůstatek na účtu a transakční historii. Díky Apple Pay je nyní možné hodinkami i platit.


 



Komerční banka má Apple pay

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15594425776

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2620
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7020
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8330
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5365
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9990
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4050
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0774
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více