Komerční banka má historicky první platbu Apple pay v ČR


06. 03. 2019  00:48          komentáře (0)

Pouhý týden stačil Apple Pay v Komerční bance na to, aby počtem klientů naprosto zastínil již přes rok dostupnou obdobnou službu Google Pay. Počet klientů - využívajících k platbám mobilní telefon se symbolem nakousnutého jablka - je za sedm dnů o 50 % vyšší, než kolik nasbíral Google Pay za 14 měsíců. Počet karet, které jsou aktivované na telefonech Apple Pay nebo hodinkách Apple Watch, dosáhl hranice 50 tisíc. Celkový týdenní objem transakcí v KB prostřednictvím Apple Pay činil 51 milionů Kč.

Komerční banka má historicky první platbu Apple pay v ČR




„Zajímavostí je, že si pohodlnou, rychlou a bezpečnou platbu prostřednictvím mobilního telefonu Apple oblíbili zejména muži, kteří tvoří 84 % všech uživatelů. Nejmladšímu aktivně platícímu klientovi Komerční banky s Apple Pay je 13 let, naopak nejstarší nedávno oslavil 81. narozeniny,“ uvedla Monika Truchliková, která vede Tribe Cash, Cards and ATMs v Komerční bance.

Zajímavostí v případě Apple Pay je skutečnost, že historicky první platba v ČR se uskutečnila již 30. října 2018. Klient Komerční banky „zkusil“ zaplatit přes Apple Pay svou objednávku v restauraci McDonald v Praze a platba ve výši 35 Kč překvapivě „prošla“. Klient se trefil do krátkodobé časové mezery, která vznikla v průběhu testování a umožnila platbu zrealizovat.

Kromě plateb v českých korunách a eurech uskutečnili klienti Komerční banky platby i v měnách těchto zemí -  Dánsko, Velká Británie, Island, Polsko, Rumunsko, Švédsko. Komerční banka byla během příprav na spuštění Apple Pay pro své klienty v osobním kontaktu se zástupci evropské centrály společnosti Apple v Londýně.


 



Komerční banka má historicky první platbu Apple pay v ČR

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12452291296

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3210
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4030
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8690
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5540
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8400
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0907
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více