Komerční banka pomohla dokončit dílo Antonína Dvořáka


29. 03. 2019  13:25          komentáře (0)

Komerční banka se stala partnerem v Evropě unikátního projektu - oživení
a dokončení necelé skladby Antonína Dvořáka pomocí umělé inteligence. Výsledkem je notový záznam skladby v délce 5 minut. Následně byly opět prostřednictvím umělé inteligence společnosti AIVA složeny další dvě věty, které rozšiřují Dvořákovu tvorbu na základě naučených motivů a vzorců komponování. „Z budoucího světa“ je naprosto unikátním hudebním dílem, které na Dvořákových základech dokončila nejmodernější technologie.

Komerční banka pomohla dokončit dílo Antonína Dvořáka




„Budoucnost světa je bezpochyby digitální a v Komerční bance si to plně uvědomujeme. Nejen, že stále rozšiřujeme nabídku produktů a služeb v online prostředí, ale také aplikujeme do našich procesů prvky robotizace, umělé inteligence a dalších inovačních trendů. Ve svých aktivitách však nezapomínáme ani na podporu společensky prospěšných témat, zejména pak těch, která patří do českého kulturního dědictví. Projekt „Z budoucího světa“ proto považujeme za dokonalý prvek propojení odlišných etap společenského vývoje prostřednictvím díla Antonína Dvořáka,“ uvedl Jan Juchelka, předseda představenstva
a generální ředitel Komerční banky.

Nové hudební dílo Z budoucího světa se veřejnosti představí v několika fázích. První věta vycházející z autentické skici Antonína Dvořáka se představí již letos v březnu. Vrcholem bude koncert v Rudolfinu 15. listopadu 2019. Interpretace díla se ujala Pražská filharmonie v čele se svým šéfdirigentem panem Emmanuelem Villaume. Kromě Komerční banky je dalším partnerem projektu komunikační agentura Wunderman, která s celým konceptem dokončení a vzniku nového Dvořákova díla přišla.

Mezi „oživovací“ aktivity banky patří i společný projekt Národní galerie v Praze a Komerční banky umožňující bezplatné vstupné pro nejmladší věkové kategorie návštěvníků, který překonává všechna očekávání. Od dubnu 2015 do konce minulého roku využilo možnost navštívit zadarmo stále expozice galerie již 300 tisíc dětí a studentů ve věku do 26 let. Jen v minulém roce zaznamenala Národní galerie v Praze téměř 80 tisíc návštěvníků v uvedeném věku.


 



Komerční banka pomohla dokončit dílo Antonína Dvořáka

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16521931712

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1550
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4670
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8270
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3610
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,6875
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0552
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více