Komerční banka rozšiřuje své portfolio služeb o bezkontaktní bankomaty


16. 09. 2019  01:00     Tisková zpráva     komentáře (0)

Na vybraných bankomatech Komerční banky je nyní možné, s využitím platební karty, realizovat transakce prostřednictvím bezkontaktní čtečky karet.

Komerční banka rozšiřuje své portfolio služeb o bezkontaktní bankomaty




Tato funkčnost je implementována již na 222 bankomatech z celkového počtu 789. Komerční banka pokračuje v dalších instalacích s cílem dosáhnout na konci roku až 300 bankomatů s touto inovací, kterou si klienti oblíbili stejně jako vkladové bankomaty, jejichž prostřednictvím realizují více než čtvrtinu všech svých vkladů. Komerční banka do konce roku 2019 proto plánuje navýšit aktuální počet 369 vkladových bankomatů až na 400.

Bankomaty s bezkontaktní čtečkou karet mají po levé straně klávesnice ikonu se symbolem bezkontaktního použití, ke které stačí platební kartu přiložit a dále pokračovat v transakci standardním způsobem.

Bezkontaktní způsob nejenže zrychluje realizovanou operaci, ale především zajistí, že klient má svou kartu neustále u sebe pod kontrolou a odpadá tak možnost případného zadržení karty ve chvíli, kdy si ji klient například zapomene odebrat ze čtečky karet bankomatu. Jedná se v tuto chvíli o nejbezpečnější řešení, jak zamezit případnému zneužití platební karty na bankomatu,“ popisuje výhody nové služby Vladimír Jeřábek, člen představenstva KB.

Bezkontaktní čtečka pro plastové karty je první fází, banka připravuje také bezkontaktní výběry pomocí chytrých telefonů nebo hodinek s využitím NFC. Tato služba bude k dispozici již v průběhu září na všech bankomatech s bezkontaktní čtečkou karet.



Komerční banka rozšiřuje své portfolio služeb o bezkontaktní bankomaty

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12464409040

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3210
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4030
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8690
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5540
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8400
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0907
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více