Komerční banka vyhlášena nejbezpečnější bankou v regionu střední a východní Evropy


14. 11. 2011  15:14     Monika Klucová     komentáře (0)

Studie prestižního magazínu Global Finance vyhodnotila Komerční banku jako nejbezpečnější banku na rychle se rozvíjejících trzích střední a východní Evropy. Komerční banka zvítězila na základě hodnocení dlouhodobého úvěrového ratingu a bilanční sumy.





Základem pro stanovení žebříčku nejbezpečnějších bank v regionu se staly informace renomovaných ratingových agentur Moody’s a Standard & Poor’s.

 .

Prosincové vydání magazínu Global Finance přinese kromě kompletního žebříčku nejbezpečnějších bank v regionu CEE také informace o 50 nejbezpečnějších bankách v rozvíjejících se trzích v rámci celého světa. Zde se Komerční banka umístila na výborném 18. místě a v žebříčku je nejlépe umístěnou evropskou bankou.

 .

„Ocenění magazínu Global Finance, které hodnotí stabilitu a finanční zdraví Komerční banky, si velmi vážíme. Podobná hodnocení jsou dalším potvrzením faktu, že je Skupina Komerční banky dobře připravena na budoucí výzvy, které před nás staví nejen ekonomická situace v Evropě a ve světě, ale také stále náročnější klienti,“ uvedl Henri Bonnet, předseda představenstva a generální ředitel KB.

 .

Finanční sílu a stabilitu Komerční banky potvrzují také hospodářské výsledky za prvních devět měsíců letošního roku. Skupina Komerční banky zaznamenala zrychlení růstu objemu poskytnutých úvěrů na 12 % meziročně. Čistý zisk dosáhl 7 041 milionů Kč, a to i přes vliv snížení hodnoty řeckých státních dluhopisů. Kapitálová přiměřenost na úrovni 16,0 % vysoce převyšuje regulatorní požadavek ve výši 8 % i 10,5% minimum navrhované od roku 2019 po zavedení regulačního rámce Basilej 3. Vynikající likvidita Komerční banky je dána poměrem úvěrů a vkladů na úrovni 76,1 %.



Komerční banka vyhlášena nejbezpečnější bankou v regionu střední a východní Evropy

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16411899696

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2350
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,6060
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8235
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3795
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8270
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4100
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0710
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více