Komerční banka získala celosvětové ocenění za Nejlepší exportní obchod roku 2010


14. 04. 2011  10:26     Michal Teubner, Monika Klucová     komentáře (0)

Komerční banka získala prestižní ocenění "Nejlepší obchod roku 2010" časopisu Global Trade Review. Stal se jím exportní odběratelský úvěr KB na financování infrastruktury, dodávek speciální techniky a služeb v Ázerbájdžánské republice. Zahraniční hodnotitelé, kteří vybrali 29 nejlepších finančních schémat na světě, ocenili zejména dlouholetou systematickou práci s teritoriem, objem, spojení českých a slovenských dodavatelů i zapojení státní podpory exportu obou zemí. Komerční banka, která obdržela tuto cenu jako jediná česká banka již potřetí, se dlouhodobě profiluje jako finanční rádce pro exportéry s řadou provázaných služeb.





„Mám radost, že námi nominovaný obchod získal toto prestižní ocenění“, říká Jaromír Chabr, ředitel divize Financování obchodu a exportu KB. „Unikátnost uvedeného schématu spočívá i v tom, že v roli dlužníka vystupuje přímo republika Ázerbájdžán. Nelze opomenout, že i kolegové z mateřské společnosti Société Générale získali obdobné ocenění, což podtrhuje sílu skupiny v oblasti exportního financování,“ dodal Jaromír Chabr. Ke zdárné realizaci obchodu přispěly dvě státní úvěrové pojišťovny. Hlavním pojistitelem je Exportní garanční a pojišťovací společnost, a.s. (EGAP). Její obchodní náměstek Jiří Skuhra připojuje: „Takové ocenění vždy potěší, ale ještě důležitější je, aby ten dobrý pocit přetrval po celou dobu realizace projektu a jeho splácení, protože to je základní předpoklad pro další úspěšnou spolupráci. Z našeho pohledu je Ázerbájdžán teritoriem, které nabízí řadu zajímavých příležitostí. Jsme připraveni je podpořit a nejsme sami, jak ostatně ukázala slovenská EXIMBANKA, která v tomto konkrétním případě zajistila slovenské subdodávky". Také předseda Rady banky a generální ředitel EXIMBANKY SR Mario Schrenkel uvádí: „Sme radi, že dlhoročné dobré skúsenosti s EGAP pri spoločnom prieniku slovenských a českých exportérov na trhy tretích krajín sa nám podarilo zúročiť aj v tomto prípade.“


Komerční banka získala celosvětové ocenění za Nejlepší exportní obchod roku 2010

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15636754656

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2670
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7180
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8355
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5095
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,1005
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,3900
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0773
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více