Kometář:
Kreditní karta je úvěr – nezapomínejme na to


27. 09. 2012  01:57     ar     komentáře (2)

V rámci všudypřítomných inovací a rozšiřujících se nabídek služeb pro bankovní klienty roste i využívání kreditních karet, například pro placení pravidelných plateb typu SIPO nebo INKASO. Inovací v bankovním sektoru nikdy nebude dost, ale měly bychom v záplavě novinek a tiskových zpráv umět odlišovat inovace a „inovace“.





Využívání kreditních karet k jiným než nezbytně nutným účelům může přijít pěkně draho¨, to není žádná novinka. Proto se jeví jako iracionální používat kreditní kartu, pokud to není nezbytně nutné.  Nesmíme totiž zapomínat, že kreditní karta není ničím jiným než plastovým vypodobněním dluhového břemene, jenž se s každým zadáním PIN či podepsáním účtenky zvětšuje. Samozřejmě existují mnohé případy, v nichž je kreditní karta vhodným platebním instrumentem, vhodnějším k použití než karta debetní nebo jiné způsoby plateb – například na dovolených či pobytech v zahraničí, bookování hotelů či nákupech přes internet.

Ale užívat kreditní karty, tedy úvěry, k běžným, marginálním platbám prováděným na území České republiky, navíc v pravidelných intervalech, mi přijde velmi zbytečné. Jistě, mnozí mohou namítat cosi o bezúročném období, možnostech převádět prostředky mezi účty debetních a kreditních karet nebo další argumenty, ale vše se dle mého názoru příčí selskému pravidlu zodpovědného finančního spotřebitele, které říká: „Spotřebovávám to, na co mám a úvěr využívám pouze na nezbytné statky a to až tehdy, když je to skutečně nutné. Pokud mám dostatek hotovosti, je zbytečné platit úvěrem a následně si úvěr splácet.“ Tečka.



Kometář: Kreditní karta je úvěr – nezapomínejme na to

Nesouhlas
Pro placení nákupů je kreditní karta ideální ze tří důvodů. 1 menší riziko, že Vám vyberou účet - př...
Nesouhlasím
Dobrý den, nesouhlasím zcela s Vaším názorem. Podle mého, pokud již mám kreditní kartu, s nejvetší ...
Diskutovat (2)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16452311952

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2350
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,6060
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8235
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3795
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8270
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4100
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0710
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více