Konečně se můžeme srovnávat s nejbohatšími zeměmi. V internetovém bankovnictví


14. 06. 2018  00:07     Miroslav Zeman     komentáře (0)

Internetové bankovnictví využívá v České republice 57 procent populace. Je to stejně jako v Rakousku a dokonce více než v Německu, nebo Itálii. Česká republika dosahuje 12 až 13 nejlepší pozice v EU.

Konečně se můžeme srovnávat s nejbohatšími zeměmi. V internetovém bankovnictví




Je jen málo oblastí, kde by se mohla Česká republika přímo srovnávat s našimi bohatými sousedy Rakouskem či Německem. Jedna taková oblast se však našla. V porovnání se sousedy stejně nebo více využíváme internetové bankovnictví. Nejsme na tom sice tak dobře jako severské země, tedy například Dánsko, kde internetové bankovnictví využívá 90 procent populace, ale jsme na tom lépe než Německo s 56 procenty a stejně jako Rakousko s 57 procenty populace. Lépe jsme na tom i ve srovnání s dalšími středo a východoevropskými zeměmi.

Před deseti lety bylo vše jinak

Před deseti lety, v roce 2007 přitom byla situace úplně odlišná. Česká republika se umístila na jedné z nejhorších pozic a obsadila 20 až 24 místo v EU s pouhými 12 procenty populace využívající internetové bankovnictví. V EU jsme se tak stali největšími skokany a za deset let jsme svou pozici zlepšili o deset příček.

Proč patříme k nejlepším ve využívání internetbankingu a bezkontaktních karet? 

Důvodem takto strmého nárůstu používání internetového bankovnictví jsou výrazné investice bank do zlepšení bezpečnosti a kvality internetového bankovnictví. Dalším důležitým důvodem je dynamický nástup několika nízkonákladových bank v roce 2012, které přinesly do tuzemského bankovního prostředí nutnost využívání internetovéh bankovnictví a společnost si na tuto nutnost v podstatě zvykla.

Našli bychom i další oblasti v bankovnictví kde výrazně konkurujeme nejvyspělejším státům. Příkladem je četnost využívání bezkontaktních platebních karet, kde Česká republika patří k nejlepším v Evropě. 



Konečně se můžeme srovnávat s nejbohatšími zeměmi. V internetovém bankovnictví

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více