Konsolidace se může prodražit


11. 02. 2013  13:43     BP.com     komentáře (0)

Mít víc úvěrů nemusí z hlediska finanční gramotnosti znít jako optimální řešení, ale občas se tomu člověk zkrátka nevyhne. V takové situaci je správné, když se dlužník snaží přizpůsobit režim splácení svým možnostem, například kosolidací. Jenže...

Konsolidace se může prodražit




DOPIS ČTENÁŘKY:

Dobrý den,
.
v loňském roce na konci jsme se rozhodli s manželem z finačních důvodu přeúvěrovat. Všechny naše úvěry dát do jednoho. U Wüstenrotu jsme měli dva úvěry: jeden menší na 200.000 Kč a větší na 1.400.000 Kč. A pak ještě kontokorent a kartu u jiné banky. Chtěli jsme si zmenšit splátku, být u jedné banky, úroky byly moc pěkné, vše v jednom...

Pravdou je, že manžel má menší plat, u nich v práci propouštěli, já musím chodit do práce, i když máme malou holčičiku, abychom vše utáhli, máme dům, který stále opravujeme. Bohužel se nám nedařilo vše vyřídit rychle.

V loňském roce jsme žádali o vyčíslení úvěru při předčasném zaplacení. Věděli jsme, že je zde poplatek (sankce) ve výši 10 %. 136 tis. Kč dle smluvních poplatků vyplývajících ze smlouvy o úvěru na vyšší úvěr.

Zaplatili jsme 29. 10. 2012 menší úvěr a čekali až do 6.12. na potrzení o zrušení zástavy od Wüstenrotu na našem majetku pro katastr. Potvrzení bylo špatné a katastr to musel řešit, pak byly svátky a zaplacení většího úvěru se nestihlo do konce roku. Takže se to překlenulo do letošního roku.

A to bylo to děsné, aniž by nás kdokoli upozornil na změnu sankce, tedy podmínek smlouvy, už si účtují pokutu 20 % při předčasném zaplacení od 1.1.2013. To v našem případě dělá nyní 272 tisíc Kč. Žádali jsme o prominutí, odpuštění, vrácení na původních 10 %, nebylo vyhověno.

Musím říci, že praktiky této banky jsou strašné až šílené. Něco takového je možné jen u nás. Splácení úvěru z naší strany bylo vždy v pořádku. Myslím, že by se o takových věcech mělo vědět, chudáci lidičky co ty banky dokážou.
.
Pěkný den.

RK.



Konsolidace se může prodražit

Diskutovat (0)