Konsorcium bank v čele s ČSOB poskytne úvěr největší běloruské rafinérii


27. 12. 2010  18:10     Pavla Hávová     komentáře (0)

Exportní odběratelský úvěr ve výši 79,5 mil. EUR společnosti OAO Naftan, krytý pojištěním EGAP, je poskytován klubem bank – Československou obchodní bankou (ČSOB), Českou exportní bankou (ČEB), UniCreditem a mateřskou bankou ČSOB – KBC. ČSOB v tomto klubu vystupuje také jako aranžér, koordinátor, agent a agent pro zajištění.





Úvěr bude financovat technologické dodávky brněnské společnosti UNIS pro rekonstrukci jednotky atmosférické destilace ropy, včetně projekce a služeb souvisejících s výstavbou a uvedením do provozu. Jednotka bude zpracovávat 6 mil. tun ropy a 1,2 mil. tun surového benzínu za rok. Převážná část činnosti společnosti UNIS je zaměřena na realizaci větších investičních celků v energetice, petrochemickém a chemickém průmyslu.  

„Z hlediska spolupráce mezi bankami je toto první případ, kdy do klubového exportního financování pozvala komerční banka – v tomto případě ČSOB – Českou exportní banku. Jde tedy o příklad perfektní spolupráce soukromých „komerčních“ bank se státem vlastněnou ČEB. Tento model má do budoucna velký potenciál a jak ČEB, tak komerční banky mají velký zájem jej rozvíjet,“ říká Dagmar Dvořáková, ředitelka útvaru Exportní a strukturované financování ČSOB.



Konsorcium bank v čele s ČSOB poskytne úvěr největší běloruské rafinérii

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12537374240

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3060
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4400
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8760
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5935
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0060
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4250
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0918
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více