Kysilka:
Digitalizace v bankovnictví zajistí zrušení bankovních poplatků


14. 03. 2016  00:27     Miroslav Zeman     komentáře (0)

Bývalý guvernér České národní banky Pavel Kysilka očekává do pěti let v souvislosti s větším nástupem digitalizace zánik bankovních poplatků. O které bankovní poplatky se jedná? ČTĚTE DÁLE!

Kysilka: Digitalizace v bankovnictví zajistí zrušení bankovních poplatků




Bývalý guverném ČNB  a také bývalý ředitel České spořitelny se domnívá, že digitalizace v bankovnictví do pěti let vymýtí poplatky za vedení běžného účtu, za výběr z bankomatu, nebo za vedení internetového bankovnictví. 

Rušení poplatků, či jejich zásadní snižování, se bude přitom týkat především velkých a středně velkých bank, které tyto poplatky ještě v poměrně velké míře stále uplatňují. Naopak se tento vývoj nijak nedotkne bank nízkonákladových, které už dnes uvedené poplatky v podstatě vůbec neuplatňují. Nízkonákladové banky navíc staví svou obchodní politiku především na kontakt s klientem pomocí internetu a převážně internetového bankovnictví s dodatečnými službami.

Klienti tak mohou pozorovat neustálý rozvoj a rozšiřování nových služeb, které si mohou zřídit nebo spravovat prostřednictvím elektronického bankovnictví, bez nutnosti návštěvy pobočky banky. Rezervy velkých bank v zavádění elektronické komunikace s klienty, budou postupně překonávány, a tak i u těch největších bank očekáváme rozvoj a rozmach digitálních služeb, které ovšem sami o sobě vedou k tlaku na snižování poplatků. Jen těžko se obhajuje uplatňování vysokého poplatku za automatizovaný, elektornický příkaz k platbě v rámci internetového bankovnictví, nebo polatky u dalších elektornických bankovních služeb.

O tom, že klienti poplatky za elektronické služby neuznávají a považují je za absurdní a neférové, svědčí i výsledky zatím posledního ročníku Ankety o nejabsurdnější bankovní poplatek. Vítězným nejabsurdnějším bankovním poplatkem se stal za rok 2015 poplatek za zadání příkazu či změny trvalého příkazu v internetovém bankovnictví. Tento poplatek zvítězil v hodnocení více než 12 500 čtenářů serveru Bankovní poplatky a serveru www.Novinky.cz

Stejně jako náš server, tak i další významná osobnost našeho bankovnictví a ekonomiky, předpovídá další rušení a omezování bankovních poplatků, tentokrát v souvislosti s rozvojem digitalizce.

POJĎTE ROZHODNOUT O SVÉ NEJVSTŘÍCNĚJŠÍ BANCE A OZNÁMKUJTE SVOU BANKU V UNIKÁTNÍM HODNOCENÍ PRVNÍHO KLIENTSKÉHO RATINGU BANK GEEN VSTŘÍCNÁ BANKA ZDE!

geen_vstricna



Kysilka: Digitalizace v bankovnictví zajistí zrušení bankovních poplatků

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více