LBBW Bank CZ podporuje studenty na startu do profesního života


22. 03. 2012  20:31     tz     komentáře (0)

LBBW Bank CZ připravila v rámci dlouholeté spolupráce s Německou školou v Praze pro její studenty další sérii praktických přednášek bankovních odborníků. Cílem této akce bylo podpořit studenty na jejich kariérním startu, předat jim praktické zkušenosti z německého a českého bankovního sektoru, inspirovat a motivovat je při výběru dalšího studia.





Přednášky a následné diskuse se studenty proběhly v prostorách kopule LBBW Bank CZ ve středu 21. března 2012.

Michael Gast, konzultant z německé LBBW, působil donedávna v České republice a zná proto velmi dobře požadavky a nároky českého i německého pracovního trhu, které jsou na absolventy kladeny. Ve svém příspěvku, pod názvem „Jak se stát bankéřem“ ukázal studentům, že i chyby a nerozhodnost v počátcích profesního života mohou být cenným zdrojem zkušeností a inspirací při budování úspěšné kariéry. „Studentům jsem se snažil předat vlastní zkušenost a upozornit je na to, že štěstí přeje připraveným. Zároveň jsem je ale chtěl i motivovat, aby se nedali odradit prvními zdánlivými neúspěchy, protože mohou znamenat důležité životní lekce, ze kterých se dá hodně poučit a lze je obrátit v budoucí úspěchy,“ říká Michael Gast.

Ivan Smutný, vedoucí úvěrového oddělení v LBBW Bank CZ, studentům přiblížil principy úvěrového obchodování a vysvětlil jim, co by neměli opomenout při sestavování jejich vlastního rozpočtu z  prvních samostatných příjmů.

 

Slovo odborníka z praxe ovlivní naše žáky často více než rady a zkušenosti vyučujících. Přednášky bankovních expertů z LBBW jsou pro naše žáky vždy velmi přínosné a důležité, přibližují jim realitu pracovního života, přispívají ke zvyšování jejich finanční gramotnosti a také k lepší a jasnější orientaci v jejich budoucí kariéře,“ doplnila Marie Grygerová, která v Německé škole v Praze zodpovídá za oblasti PR a marketingu.

 .  

Zprava: Sabine Pfundstein, učitelka Německé školy v Praze, Ivan Smutný z LBBW Bank CZ, Marie Grygerová a Susanne Hafemann, obě z Německé školy v Praze, Michael Gast z německé LBBW



LBBW Bank CZ podporuje studenty na startu do profesního života

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16370406352

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2390
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,6230
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8460
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3705
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8130
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0724
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více