Lednové fondy ČSOB


05. 01. 2012  11:09     Pavla Hávová     komentáře (0)

Na začátek ledna si ČSOB pro své klienty připravila několik nových fondů. Fondy jsou již tradičně velmi oblíbenou formou investování a v nabídce ČSOB si každý jistě najde svého favorita, ať se jedná o Global Partners ČSOB Fixovaný click 19 pro konzervativní klienty nebo Global Partners ČSOB Fixovaný click EUR 1 pro zkušenější investory. Klientům, kteří v dnešní turbulentní době dávají přednost jinému druhu zhodnocení svých peněžních prostředků, ČSOB také vychází vstříc a nabízí možnost investice do penzijního připojištění, životního pojištění a stavebního spoření.





V poslední době se finanční trhy vyznačují zvýšenou volatilitou, a to ovlivňuje chování investorů. I dnes, uprostřed očekávání dalšího vývoje, můžeme vidět, že v globální ekonomice jsou významné oblasti růstu – ať se jedná o uskupení BRIC nebo nakonec i sílící optimismus, pokud jde americkou ekonomiku. Můžeme hovořit o jednotlivých zemích, jako je Turecko, Rusko, Brazílie, které nabízejí zajímavé perspektivy i investiční příležitosti. Pokud jde o akciové investice, můžeme citovat vývoj některých indexů, např. Standard and Poor´s 500, který nebyl dotčen volatilitou,“ říká Jan Barta, člen představenstva ČSOB Asset Management, a. s., investiční společnost. 

 .

„Otázka dneška tedy není o tom, zda investovat či ne, ale o tom, jak investovat a jak skládat portfolio. Výnosové příležitosti tu stále jsou. Považujeme za nutné, aby možnost optimálně řešit individuální a rodinnou strategii správy financí měly všechny segmenty klientů – ti sofistikovaní i ti, kteří ve svém chování kopírují většinový sentiment. Tomu jsme přizpůsobili i naši celkovou nabídku,“ doplňuje Jan Barta.  

 .  

Nabídka zajištěných fondů ČSOB v lednu 2012:

Zajištěné fondy, díky ochranným prvkům struktury, patří do portfolia většinových investorů. ČSOB je předním českým specialistou na tento typ produktů, které spojují perspektivu rozumného výnosu a rozumnou ochranu.

 

Global Partners ČSOB Fixovaný click 19 je fond s investičním horizontem 5 let a 7 měsíců a je určený především pro konzervativní klienty. Jeho cílem je poskytnout 3% fixní výnos za první rok s možností dosažení až 27% celkového zhodnocení za dobu jeho trvání. Majetek fondu je složen z koše 30 akcií společností celého světa. Každá akcie s pozitivním vývojem přispívá 6 %, akcie s negativním vývojem přispívá skutečným vývojem.

 

Optimum Fund ČSOB Globálního růstu +12 je zajištěný fond vytvořený pro dynamičtější investory a jeho doba splatnosti je 5 let a téměř 6 měsíců. Ke dni splatnosti bude vyplacena investovaná částka plus výnos, který je dán násobkem míry participace ve výši 50% (procentní podíl na růstu akcií určený na počátku fondu) a skutečným růstem koše akcií. Výnos je vázán na koš 30 světových akcií z lukrativních oblastí, a to především energetiky, farmacie a telekomunikací. Maximální výnos může dosáhnout až 100 % (13,47 % ročně).

 

Global Partners ČSOB Fixovaný click EUR 1 je fond vhodný pro klienty investující v eurech. Investiční horizont je 5 let a 7 měsíců s výnosem pohybujícím se mezi 3 a 27 %, přičemž 3 % by měla být připsána v prvním období. Minimální roční výnos by měl být 3 %. Koš fondu je složen z 30 světových akcií s pozitivním výhledem.

 

Global Partners ČSOB Vitálních firem 1 je fond s vysokým stupněm rizika, který se zaměřuje na společnosti s velkým objemem kapitálu, které mají možnost použití zpětného odkupu svých vlastních akcií a poskytují vysoké dividendy. Koš akcií v majetku fondu je vázán na 30 společností uplatňující tuto politiku. V případě, že konečná hodnota koše akcií tohoto fondu poklesne o méně než 25 % oproti počáteční hodnotě, je při splatnosti vyplacena původně investovaná částka.

       

Zajištěné fondy jsou jednou z nejzajímavějších forem investování. Svým průměrným ročním výnosem převyšují běžné vkladové produkty, na rozdíl od nich lze navíc u zajištěných fondů za podmínek stanovených právními předpisy využít osvobození od 15% srážkové daně. Plusové body zajištěné fondy získávají i tím, že při splatnosti za splnění příslušných podmínek ochraňují původní výši vložených prostředků. Stav investice lze kdykoli kontrolovat prostřednictvím internetu, přičemž aktuální výši částky lze ze zajištěných fondů kdykoli během několika dnů vybrat.

 

Odhady výnosů nezaručují skutečnou výkonnost fondů v budoucnu. Hodnota podílu ve fondu může během investičního období kolísat. Pro zajištěné fondy platí, že vyplacení vložené investice a dosaženého výnosu je zajištěno ke dni splatnosti (den odkoupení podílů od investorů) fondu za podmínek uvedených v jeho prospektu. U fondů s podmíněnou ochranou investice se uplatňují ještě další podmínky uvedené vždy u daného fondu. Vzhledem k složitosti struktur nabízených produktů je žádoucí využít poradenské služby osobních bankéřů a investičních poradců ČSOB.



Lednové fondy ČSOB

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15408058400

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2630
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7210
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8170
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,4815
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0370
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4200
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0782
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více