Letní investiční novinka Duo Profit:
kombinace investice a spořicího účtu


03. 07. 2012  14:21     tz     komentáře (0)

ČSOB si pro své klienty na letní měsíce připravila řadu nových investičních příležitostí vhodných nejen pro konzervativní klienty. V červenci se představuje zajištěný fond Global Partners ČSOB Click s pamětí 5, investiční životní pojištění s ochranou vložené investice Maximal Invest ČSOB Úrokových sazeb 1 a speciální letní nabídku Duo Profit, což je kombinace investice a zvýhodněného spořicího účtu.





„Na léto jsme pro klienty připravili speciální nabídku Duo Profit. Věříme, že klienty osloví a že i během léta zavítají na naše pobočky poradit se o možnostech zhodnocení svých financí. Díky této akci mohou využít rozložení svých peněz mezi investiční nástroje a zvýhodněný spořicí účet,“ říká Marcela Suchánková výkonná manažerka segmentu Spoření a Investice ČSOB. „Jsme rádi, že vzniká tento kombinovaný investičně spořicí produkt. Myslím si, že odpovídá české finanční mentalitě, která preferuje zlatou střední cestu, a to z pohledu strategií, výnosového potenciálu i rizik. Velmi se těším na poznatky, které získáme při nabídce,“ doplňuje Jan Barta, člen představenstva ČSOB Asset Management, a. s., investiční společnost.

 

Duo Profit kombinuje investici do fondu a spořicí účet se sazbou 2 % p.a. Ta je garantována na 6 měsíců v případě, že klient investuje minimálně 60 tisíc korun (30 tisíc fond a 30 tisíc spořicí účet), maximální částka není omezena.     

 

Global Partners ČSOB Click s pamětí 5 je zajištěný fond s dobou splatnosti 5 let a 5 měsíců vhodný pro investory s opatrným vztahem k riziku. Výnos fondu je vázán na koš 30 akcií. Každá akcie s pozitivním vývojem přispívá 6 % a akcie s negativním vývojem přispívá skutečným vývojem. Minimální výnos fondu za dobu jeho trvání jsou 3 % s možností dosáhnout výnosu při splatnosti až 27 %.

 

Maximal Invest ČSOB Úrokových sazeb 1 je určen klientům, kteří chtějí jednorázově investovat do investičního životního pojištění. Minimální výše pojistného je 30 000 Kč a doba trvání pojištění je 4 roky (rozdělená na 8 půlročních období). Výnos je navázán na vývoj 6měsíční sazby PRIBOR + bonus pro každé období 1,5 % p.a.

 

 

Zajištěné fondy vynikají především svou dostupností a jednoduchostí. Díky minimální počáteční investici, která činí pouze 5 000 Kč, jsou přístupné téměř každému. Jejich záměrem je ochránit investovanou částku a zároveň poskytnout přiměřený výnos. Každý měsíc ČSOB upisuje nové zajištěné fondy s různými investičními strategiemi, takže si dokáže vybrat opravdu každý. Klienti mají navíc možnost dvakrát do měsíce z fondu vystoupit za aktuální cenu fondu.

I u zajištěných fondů se může stát, že hodnota investice a příjem z ní může v průběhu investičního období kolísat i pod investovanou částku. Výhodou těchto fondů je však fakt, že tyto negativní výkyvy neovlivňují hodnotu investice na konci investičního období, pokud jsou splněny podmínky stanovené v prospektu fondu. Zajištění hodnoty vložené investice a výnosu se váže ke dni splatnosti fondu (den odkoupení podílů od investorů při zániku fondu) s tím, že pokud nedojde ke splnění závazků protistran a vydavatelů (emitentů) dluhopisů držených v portfoliu fondu, vyplacená částka může být nižší než hodnota vložené investice. Protistrany a emitenti jsou vybíráni na základě rozsáhlých analýz a jejich výsledky jsou průběžně hodnoceny týmy investičních specialistů. Vyplacená částka může být v případě výběru před koncem doby trvání fondu vyšší nebo nižší než původně investovaná. Pro nezajištěné fondy platí, že návratnost investované částky není zaručena a hodnota investice může kolísat i pod původně investovanou částku. Odhady výnosů a minulé výnosy fondů nezaručují výkonnost v budoucnu. Výnosy nezahrnují poplatky a daně.

 

Investiční životní pojištění se liší od tradičních produktů životního pojištění. Investicí se rozumí jednorázové pojistné snížené o vstupní/alokační poplatek. Odhady výnosů nezaručují skutečnou výkonnost podkladového aktiva v budoucnu. Výnosy životního pojištění se odvíjí od výkonnosti podkladového aktiva. Hodnota investice a příjem z ní mohou v čase kolísat. Na tyto produkty se nevztahuje pojištění vkladů ve Fondu pojištění vkladů ČR ani jiné země Evropské unie. Vyplacení vložené investice a výnosu se vztahuje pouze ke splatnosti podkladových aktiv a je podmíněno splněním závazků emitentů či protistran ve vztahu k podkladovým aktivům, resp. aktivům v majetku fondu, jestliže je podkladovým aktivem fond.

 

Bližší informace se dozvíte na pobočkách ČSOB.



Letní investiční novinka Duo Profit: kombinace investice a spořicího účtu

Diskutovat (0)